logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Rezidenční větrání Lindab se zohledněním požadavků EPBD II

Lindab Airy je inovativní talířový ventil, který je přívodním a zároveň odvodním talířovým ventilem. Zdroj Lindab Ventilace
Lindab Airy je inovativní talířový ventil, který je přívodním a zároveň odvodním talířovým ventilem. Zdroj Lindab Ventilace

Podstatou rezidenčního větrání společnosti Lindab je úspora energie prostřednictvím rekuperační jednotky, ale i ve vhodně zvoleném systému potrubních rozvodů a distribučních prvků.

Společnost Lindab je již nyní připravena plnit regulativy Evropské unie zaměřené na oblast úspory elektrické energie a snižování produkce skleníkových plynů. Dle statistik, residenční budovy spotřebují 40 % celkové produkce evropské elektrické energie. To byl jeden z důvodů, proč Evropská unie prostřednictvím dokumentu EPBD II (Energy

Performance of Building Directive) stanovila cíle členským státům na snížení spotřeby energie o 20 %, produkce skleníkových plynů o 20 % a zvýšení obnovitelných zdrojů o 20 % do roku 2020. Od 1.1.2020 bude možné stavět domy pouze s téměř nulovou spotřebou energie. V těchto nových, dobře izolovaných domech přestává cirkulovat vzduch, a proto je nezbytností instalace větraní se zpětným získáním tepla.

Podstatou rezidenčního větrání společnosti Lindab je úspora energie prostřednictvím rekuperační jednotky, ale i ve vhodně zvoleném systému potrubních rozvodů a distribučních prvků.

Společnost Lindab nabízí energeticky úsporné rekuperační jednotky v centrálním i v decentrálním provedení, s rotačním či deskovým výměníkem. Další možností výběru rekuperační jednotky je podle umístění, a to buď vertikální - nástěnné nebo horizontální – podstropní.


Kvalitní materiály, dlouhá životnost, nízká hlučnost, jednoduchá údžba

Všechny komponenty rekuperačních jednotek jsou vyrobeny z kvalitních materiálů, které mají dlouhou životnost. Díky použitým tichým EC motorům mají jednotky nízkou úroveň hladiny hluku. Jednotky se vyznačují nejen vysokou spolehlivostí, ale také jednoduchou údržbou. Samozřejmostí je spolehlivé a intuitivní ovládaní jednotky. V neposlední řadě jednotky jsou navrženy tak, aby se stali nerušenou součástí bytu či domu.


Systém Lindab SAFE a Indomo

Systém Lindab SAFE a Indomo slouží k rozvodu vzduchu, zejména mezi rekuperační jednotkou a jednotlivými místnostmi. Celý systém splňuje třídu těsnosti D, což je ten nejvyšší možný standard na trhu a díky němu nehrozí úniky upraveného čerstvého, ani kontaminovaného odtahového vzduchu napříč celým domem.

Nejviditelnější částí systému větrání jsou distribuční prvky - ventily. Talířový ventil Lindab Airy spojuje funkční vlastnosti s moderním designem. Zajištuje tichý přívod vzduchu bez průvanu. Je dostupný v pěti různých tvarech (kruh, čtverec, oblouk, elipsa, obdélník), ve třech průměrech připojení (100, 125 a 160 mm), v kovovém či skleněném provedení. Kovové provedení může být v jakékoliv barvě RAL, nebo v nerezu.
Více informací naleznete na rekuperace-lindab.cz.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.