logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Nový Akustický katalog Knauf 2019


© Fotolia.com

Přinášíme kompletní informace k tématu akustiky stavebních konstrukcí a prostorové akustiky se systémy Knauf. Nový Akustický katalog Knauf navazuje, prohlubuje a upřesňuje úspěšnou publikaci Knauf ZESILTE TICHO!

Je určený především pro projektanty, ale i realizační firmy nebo investory jako pomůcka obsahující ucelené informace pro návrhy a realizace připravovaných projektů. Obsahuje pouze minimální nutnou teorii, ale o to více opravdu prakticky orientovaných nástrojů či hodnot pro kvalitní návrh akustického standardu v budovách. Katalog je členěn na dvě funkční části – akustiku stavebních konstrukcí a prostorovou akustiku.




Rozšířila se paleta příček a předsazených stěny o některé akusticky hodnotnější konstrukce. Pro předpověď skutečných hodnot vzduchových neprůzvučností se potom mimořádně hodí přehled vážených normovaných rozdílů hladin pro boční přenosy pro jednotlivé typy detailů. Jednoduše řečeno přenosy hluku navazujícími konstrukcemi.

Hodnotová část vzduchových neprůzvučností je rozšířena o dosud nepublikované konstrukce či provedení, jako jsou například vzduchové neprůzvučnosti šachtových stěn, napojení příček na fasády či vliv elektrokrabic na neprůzvučnost příček.




V části věnované prostorové akustice kromě jiného naleznete příklady návrhů pohltivých konstrukcí Knauf pro různé druhy interiérů tak, aby byly jejich přednosti co nejlépe využity. Samozřejmostí jsou hodnoty pohltivostí pro jednotlivé materiály.




Na webu Knauf si můžete prohlédnout a stáhnout i online verzi katalogu. Jeho další část je nový Kalkulátor prostorové akustiky. Poměrně jednoduchým způsobem umožňuje velmi rychle vytvořit předběžný návrh opatření pro snížení hladiny hluku nebo dozvuku podle toho, co si vyberete. Při změně materiálu okamžitě vidíte jeho vliv na akustickou pohodu místnosti a tím umožňuje ověřit velký počet variant v krátkém čase. Výsledek je možné si vytisknout do formátu PDF a použít ho v dalším průběhu stavby.




Nový Akustický katalog Knauf obsahuje rozsáhlé a vlastně nikdy nekončící výsledky výzkumu a vývoje firmy Knauf v oblasti lehkých konstrukcí. Bez zkušeností ze základního a pro nás běžné smrtelníky tedy často nepochopitelného výzkumu, by tento katalog nikdy nemohl vzniknout. Jako příklad uveďme třeba měření rezonančních kmitočtů jednotlivých typů desek. Nicméně právě tento výzkum nám umožňuje předběžně navrhovat s velkou přesností i konkrétní stavební detaily i situace. Otevřete si tedy Akustický katalog, zesilte si ticho a odpověď, jak toho docílit na stavbě, na sebe nenechá dlouho čekat.


Knauf Praha s.r.o.
logo Knauf Praha s.r.o.

Společnost KNAUF Praha s.r.o. působí na českém stavebním trhu od roku 1991. Je jedním z nejvýznamnějších výrobců stavebních materiálů v oblasti sádrokartonových produktů a systémů. Značka Knauf je vždy spojována s vysokou kvalitou a nadstandardním ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.