logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Plastové zatravňovací dlaždice Ecoraster nemají konkurenci

Cena pokládky je neodmyslitelnou součástí ceny dlažby. Německá zatravňovací drenážní dlažba Ecoraster je v tomto ohledu jen těžko překonatelná. Navíc její položení zabere bezkonkurenčně nejméně času. Záruka je 20 let.

Pokud máte rádi věci rychle hotové, je pro vás Ecoraster nejlepší volbou. Tato německá drenážní zatravňovací dlažba, vyrobená z recyklovaného plastu, umožňuje rekordní rychlost pokládky. Ta dosahuje až 100 metrů čtverečních za hodinu. Ve srovnání s betonovou, nebo zámkovou dlažbou, u nichž lze za hodinu udělat jen pět, respektive dva metry čtvereční, je rozdíl v době stavby opravdu nebetyčný. Díky drenážní funkci dlaždic není potřeba řešit odvodnění, nebo budovat kanalizaci. Pro její položení navíc není potřeba stavební povolení, ale stačí jen ohláška stavby.





S plastovými dlaždicemi Ecoraster se díky jejich minimální hmotnosti velmi snadno manipuluje, zapojují se do sebe obvodovými zámky. Další úsporu času i nákladů představuje fakt, že není potřeba betonovat obrubník. To vše umožňuje pokládat metr čtvereční za 50 korun, což je pětina nákladů na pokládku zámkové a čtvrtina nákladů na pokládku betonové dlažby.





I při porovnání dalších parametrů vychází toto řešení cenově nejlépe: na paletu se vejde 57 čtverečních metrů zatravňovací dlažby, když čtvereční metr váží pouhých 9,5 kilogramu. To se pak promítá do ceny dopravy, která vychází na 1,15 koruny za metr čtvereční a kilometr. I po započtení ceny samotných dlaždic, která je na trhu nejvyšší, vychází díky tomu celková cena za metr čtvereční jako velmi zajímavá.

Ecoraster je dláždění vhodné prakticky pro jakékoli zatížení, včetně těžkých automobilů do zatížení 20 tun na nápravu. Maximální nosnost hotové dlažby je 350 tun na metr čtvereční. Pevnost dláždění zajišťují patentované zámky, kterých je na jednom metru čtverečním 36.




Rastr sestavený z plastových zatravňovacích dlaždic (dále recyklovatelný materiál LDPE, odolný proti působení UV záření a prakticky nerozbitný) je možné vyplnit zeminou, ale také štěrkem, kamenivem, nebo pryžovými či betonovými bloky. Záleží na požadovaném vzhledu a na tom, zda má jít o zatravňovací a drenážní dlažbu, pouze drenážní, nebo zda záleží především na vizuálním dojmu, jako třeba u nákupních center. Ovšem i v případě betonových, nebo pryžových výplní dlažba umožňuje vsakování vody, byť v menší míře, než při klasickém zatravňovacím provedení.














ECORASTER CZ
logo ECORASTER CZ

ECORASTER je vysoce zatížitelný a trvale udržitelný systém zatravňovací dlažby. Zpevní půdu, aniž by uzavřel její odtokové schopnosti. ECORASTER je již více než 20 let nejpoužívanějším systémem pro zpevnění půdy, osvědčeným mezi investory, stavebními ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.