logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Šetrné nakládání s vodou na Toulcově dvoře – inspirace pro města a obce

Kolik způsobů šetrného zacházení s vodou vymyslíte na svém pozemku nebo hospodářství? Toulcův dvůr je statek v pražské Hostivaři, který slouží jako středisko ekologické výchovy. A možností, jak hospodárně nakládat s vodou, zde mají celou řadu. Podívejte se.

Reklama

Více zajímavých videí na estav.tvOn-line televize pro architekturu, stavbu a bydlení

V Toulcově dvoře mají několik způsobů, jak zadržovat dešťovou vodu. Na dvoře najdeme zasakovací povrchy, voda z většiny střech je důsledně sváděna, k zadržení vody zde slouží jak objemné nádrže, tak umělé jezírko. Jak k těmto opatřením na Toulcově dvoře došli a s čím se museli potýkat? Své zkušenosti v reportáži vypráví předsedkyně Toulcova dvora Lenka Skoupá.

Lokalita Toulcova dvora přináší navíc dvě zajímavé možnosti, které místní vodní hospodářství dále vylepšují, a to je mokřad a prameniště. Jak k nim v Toulcově dvoře přistupují a jaké jsou jejich výhody? Podívejte se na video.

Toulcův dvůr za svůj systém nakládání s vodou získal ocenění v soutěži Adapterra Awards. Jedním z důvodů byla právě skutečnost, že místní přístup k nakládání s vodou je promyšlený a komplexní a zahrnuje třeba i nakládání se zelení. Zajímají vás podrobnosti? Podívejte se na video.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.