logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Foukaná izolace pro zateplení bytového domu? Jak jinak. Připravte se na zimu

Dvouplášťové střechy panelových domů dávno ukončily svou životnost. Kdysi zřejmě výhoda takového provětrání má v dnešní době velkou slabinu jak v přehřívání podstřešních prostor, tak ve větší spotřebě tepla na vytápění. Letošní letní vedra dala zabrat zvláště panelovým domům. Jak tedy zateplit dutinu dvouplášťové střechy, nechat ji provětrávanou a zároveň odstranit nešvary z léta a zimy? Firma CIUR má řešení.

Situaci se ještě po letech umocňuje ve smyslu odvětrání dutiny dvouplášťové střechy. V případě malých nebo ucpaných atikových větracích otvorů se vlastně jedná již o střechu jednoplášťovou. K tomu se ještě přidává absence kvalitního zateplení pod vrchní, zcela nepropustnou vrstvou několika asfaltových pásů. Nepropustnost vrchních vrstev je zcela v pořádku, ale rozhodně není dobře, pokud pod těmito těsnícími vrstvami se udržuje a hromadí skrytá vlhkost. Ta způsobuje poruchy hydroizolačního souvrství. Vyšší vlhkost souvrství zvyšuje vlhkost i v dutině, mnohdy konstrukčně provedené na dřevěné bázi. Narůstá riziko hnilobných procesů, výskytu dřevokazných hub, plísní a možnost degradace celé nosné konstrukce svrchního pláště.

Foukaná izolace se vyplatí

Jediným řešením, které se pro takové dutiny vyplatí, je aplikace foukané izolace. Zajímavé a dlouhotrvající řešení tohoto problému při zachování dvouplášťové střechy nabízí firma CIUR. Foukaná izolace Climatizer Plus je aplikovaná do dutiny dvouplášťové střechy. Střechy mají pod vedením firmy komplexní řešení. Provádí se včetně zhotovení a uzavření aplikačních otvorů, osazení odvětrávacích komínků či odvětrávacích hlavic, pokládky nové střešní krytiny včetně obnovy klempířských prvků, hromosvodu, a zpracování a rekonstrukce všech ostatních detailů souvisejících se střechou a jejím bezprostředním okolím.

Vše se dá zvládnou za polovic. A to jak v otázce finanční, tak v otázce úspory časové. Proč předělávat střechu dvouplášťovou a přijít tak o výhody odvětraného izolačního souvrství? V tom je volba jasná.






Průběh aplikace foukané izolace

Prohlédnout si dutinu, zjistit její stav a vyhodnotit stupeň degradace původní izolace je základem práce aplikační firmy. Do dutiny se rovnoměrně nafouká cca 20 cm velmi účinné zdravé foukané izolace Climatizer Plus na celulózové bázi (dle potřeby). Následně se instaluje systém odvětrání zúžené vzduchové vrstvy pomocí nástřešních komínků. Na původní asfaltové pásy se přes geotextilii položí nová hydroizolační vrstva. Důsledné provětrávání střechy zajišťují nově instalované komínky a průběžná atiková štěrbina. I v novém stavu se tedy jedná o dvouplášťovou střechu, ale v tomto stavu již s funkční provětrávanou vrstvou.





Co získáte nafoukáním Climatizeru Plus?

Především získáte standardní příjemné bydlení v podstřešním prostoru. Zde už nebudete zápasit s úmorným letním přehříváním ani s nadměrným zimním ochlazováním. Odpadá i stres z nadměrného hluku. Zbavíte se rizika vytopení deštěm, která jsou obvyklá v případě jednoplášťových střech. Získáte nadstandardní 10-ti letou garanci na komplexní dílo (generální dodavatel CIUR a.s.) a v případě vzájemné dohody i servisní smlouvu na dobu neurčitou. Strach z víceprácí po odstranění svrchního pláště je zde bezpředmětný. Ne nadarmo ve firmě CIUR platí: Příroda. Technologie. Odpovědnost. A té je z hlediska komplexního provedení díla potřeba nejvíc.

Více informací na stránkách Climatizer.


CIUR a.s.
logo CIUR a.s.

CIUR a.s. je firmou, která patří v oblasti výroby kvalitních celulózových vláken z recyklovaného papíru mezi evropskou a světovou špičku. Ve výrobním závodě v Brandýse nad Labem zpracovává 30 tisíc tun druhotných surovin ročně.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.