logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Tepelné čerpadlo v horských podmínkách

Rodinný dům se nachází v malé obci v Krušných horách, na pozemku o velikosti 6 426 m2. Dům je navržen jako pasivní stavba, která těží z polohy a orientace parcely. Prosklené plochy se v zimě stávají tepelným zdrojem domu díky dopadajícímu světlu do interiéru.

Místní klimatické podmínky odpovídají nadmořské výšce 750 metrů, a tak tu v zimním období o sněhové kalamity a větrné bouře není nouze. Vzhledem k tomu, že majitel je zároveň montážním partnerem NIBE, měl o výběru tepelného čerpadla jasnou představu.

  • Druh nemovitosti: rodinný dům Nová Ves v Horách
  • Druh stavby: Novostavba
  • Místo realizace: Nová Ves v Horách
  • Tepelná ztráta domu: do 6 kW
  • Produkt: F1255-6 PC
  • Instalační firma: Termo s.r.o.
  • Požadavky klienta: bezúdržbový provoz, pasivní chlazení
  • Důvod výběru druhu TČ: kladné reference

Řešení

V dnešní době, kdy rapidně roste cena realit a pozemky se zmenšují, se nejčastěji instalují tepelná čerpadla systému vzduch-voda díky jejich prostorové nenáročnosti. Majitel však zvolil zemní tepelné čerpadlo F1255-6 PC s hlubinným vrtem.

Dům je po celé ploše podlahově vytápěn, proto zde není třeba dosažení vysoké výstupní teploty. Tepelné čerpadlo F1255-6 PC disponuje funkcí pasivního chlazení integrovaným deskovým výměníkem. Funkce chlazení je atraktivní zejména v létě, kdy není třeba dům vytápět, ale naopak chladit. Majitelé využívají funkci chlazení především k provozu domácí vinotéky, která je součástí stavby.

Integrovaný nerezový zásobník se 180 litry vody plně pokryje potřeby této 5členné rodiny.

Svými kompaktními rozměry se uvedené tepelné čerpadlo hodí i do menších prostor, které jsou často charakteristické pro technické místnosti. Produkty NIBE se vyznačují čistým designem, který velmi dobře funguje i s ostatními spotřebiči umístěnými v téže místnosti.












NIBE ENERGY SYSTEMS CZ
Družstevní závody Dražice - strojírna s.r.o.
logo NIBE ENERGY SYSTEMS CZDružstevní závody Dražice - strojírna s.r.o.

Divize NIBE ENERGY SYSTEMS zastoupená společností DZ Dražice. V nabídce NIBE jsou tepelná čerpadla všech typů. Venkovní jednotky vzduch-voda využívající venkovní vzduch a jsou vyrobené z kvalitní nerezové oceli a efektivně pracují až do teploty -25 °C. ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.