logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Mapecoat TNS systémy: O co jde a jak je využít v urbanistice?

Odolné, trvanlivé a vhodné pro venkovní i vnitřní použití. Akrylátové výrobky pro povrchovou úpravu Mapecoat TNS využijete na sportovištích i v městských prvcích. Vynikají vysokou kvalitou a využitím v mnoha oblastech.

Reklama

Co je Mapecoat TNS?

TNS systémy Mapecoat jsou elastické akrylátové povrchy, které se hodí dovnitř i ven. Nanáší se na pevný podklad (beton, asfalt, dřevotřísku apod.), nebo na nalepenou pružnou podložku z gumy podle toho, jakému účelu mají sloužit. Systémy TNS jsou přizpůsobivé, a tak je snadno použijete tam, kde potřebujete.

Kde se dají použít?


TNS systémy mají mnoho využití – používají se pro profesionální sportoviště (například tvrdé tenisové kurty), měkčí sportovní povrchy pro amatéry nebo na městské prvky. Nátěr využijete na terasách, balkonech, zámkových dlažbách nebo jiných pochozích plochách. Díky odolnosti vůči UV záření, posypovým solím a olejům vydrží nápor náročného prostředí.

Vhodné jsou i pro zóny se smíšeným provozem. Díky 36 barevným variantám můžete snadno odlišit zóny určené třeba pro chodce, kola nebo motorová vozidla. TNS systémy jsou vhodné i pro městská sportoviště – například in-line dráhy, cyklostezky, skateboardové parky a víceúčelové sportovní povrchy.

Jaké mají Mapecoat TNS systémy výhody?

  • Odolají městským vlivům. TNS systémy mají díky složení z akrylátových pryskyřic vysokou odolnost vůči mechanickému poškození a dlouhodobou trvanlivost i v případě vystavení intenzivnímu provozu. Jsou odolné vůči agresivnímu působení smogu a nepříznivým klimatickým vlivům. Zajistí také bezproblémovou trvanlivost podkladů z betonu, asfaltu nebo dřevotřísky.
  • Jsou pružné. TNS systém si můžete zvolit podle požadované elasticity. Ty měkčí zajistí komfortní a pohodlný pohyb po povrchu. Ty tvrdší jsou ideální pro maximální výkon sportovců.
  • Neklouzají. Díky protismykovým vlastnostem jen tak na povrchu neuklouznete. Povrch TNS systémů nabízí bezpečí a stabilitu pro sportovce, děti nebo třeba rekreační cyklisty.
  • Bojují proti teplotním ostrovům. Velké plochy z betonu, asfaltu nebo jiných umělých materiálů pohlcují sluneční záření a zahřívají města, pokud jim v tom nebrání zelená výsadba. Díky Mapecoat TNS nátěrům teplotním ostrovům zabráníte pomocí výběru světlé barvy nátěru, která sluneční záření odráží.

Jak TNS systémy použít?

Existuje několik variant Mapecoat TNS systémů. Vyberte si ten, který nejlépe slouží účelu povrchu.

Pro městské využití

Na stezky pro pěší, povrchovou úpravu cyklostezek nebo zón sdíleného provozu se nejvíce hodí nátěr na bázi akrylových pryskyřic s tříděným povrchem Mapecoat TNS Urban. Je vhodný na cementové nebo asfaltové podklady a odolá intenzivnímu provozu nebo agresivnímu smogu. Díky mnoha barevným variantám přinese do městského prostředí i estetickou funkci.

Na dětská a víceúčelová hřiště

Barevné nátěry Mapecoat TNS můžete použít i na starší asfaltová hřiště u škol a školek. Těmto povrchům poskytují ochranu a zároveň zajišťují vyšší bezpečnost dětí díky své protiskluznosti. Na tyto povrchy použijte vícevrstvý systém Mapecoat TNS Multisport Comfort, který je díky gumové podložce vysoce pružný a je vhodný pro příležitostné sportovce.

Pro profesionální sportovce

Akrylátové povrchy systému Mapecoat TNS jsou vhodné i na sportoviště pro profesionály. Mapecoat TNS Professional je určený pro hard tenisové kurty, nohejbal, basketbal a víceúčelová sportoviště. Poskytuje konzistentní rychlost hry, dokonalý odraz míčku nebo rychlou a bezpečnou změnu směru.




Všestranná povrchová úprava

Systémy Mapecoat TNS jsou inovativní a všestranná řešení pro povrchové úpravy projektů ve městech i na sportovištích. Obraťte se na svého nejbližšího dodavatele produktů MAPEI a pusťte se do toho!

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.