logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Žijeme v záplavovém území

Žijeme v záplavovém území, ilustrační foto redakce
Žijeme v záplavovém území, ilustrační foto redakce

Pomáhat po povodních nestačí, na povodně je třeba se připravit, zvládat je s co nejmenšími ztrátami a snad i díky této knížečce vědět, jak se s dopady vyrovnat a jít dál.

Reklama

Brožura Žijeme v záplavovém území, kterou vydal Člověk v tísni jak opatření v čase přípravy na povodeň, tak část pro čas obnovy po povodni.

V mnoha oblastech se lidé museli v uplynulých letech s povodní vypořádávat opakovaně, se spoustou ztrát, zátěží, únavy i obav do budoucna. Bohužel je spíše pravděpodobné, že povodně se budou opakovat.

Příručka obsahuje i řadu informací přesahujících vlastní situaci za povodní a po nich. Ne všechny čtenáře bude jistě část o vodě a krajině zajímat, ale považujeme za důležité podpořit širší společenskou, odbornou, ale vlastně i politickou debatu: Jak dál? Na jedné straně povodně, na druhé horké a suché roky by nás měly přimět k hlubší úvaze o změnách v hospodaření s krajinou a především s vodou v krajině.

Komu je brožura určená?

Všem lidem, kteří žijí v oblastech ohrožených povodněmi, i těm lidem, kteří o koupi bytu či domu tam uvažují, a nám všem, které tato problematika zajímá.

Jaký je cíl brožury?

Dodat věcné informace, které mohou pomoci
  • při rozhodování o koupi bytu či domu poblíž vody,
  • při ochraně před negativními dopady povodní v záplavových územích
  • při zvládání již nastalé povodně
 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.