logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

NZÚ a NZÚ Light od září a proč už nebudou kotlíkové dotace

Podmínky dotačních programů NZÚ a NZÚ Light se od září mění. Proč se mění, jak moc, zda končí kotlíkové dotace, proč nejsou podpořeny plynové kondenzační kotle, proč dotace na výměny kotlů na uhlí a dokonce i na kamna? Odpovědi jsou v sestřihu z tiskové konference MŽP a SFŽP ČR.

Reklama

Více zajímavých videí na estav.tvOn-line televize pro architekturu, stavbu a bydlení

Dne 24. června vyhlásil ministr životního prostředí Petr Hladík nové parametry dotačních programů Nová zelená úsporám NZÚ a NZÚ Light platné od 1. září 2024. Pro seniory a nízkopříjmové domácnosti je určen program NZÚ Light, který současně nahradí i kotlíkové dotace. Program NZÚ mohou využít všechny domácnost.

Zásadními novinkami jsou zavedení podpory na výměnu kotle na uhlí bez ohledu na jeho emisní třídu a možnost získat dotaci například i na instalaci lokálních kamen na pelety, i když nebudou vytápět celý rodinný dům. Nově se nízkopříjmovým domácnostem otevírá možnost získat podporu na výměnu kotlů na topné oleje, přímotopného elektrického vytápění, starých lokálních topidel nebo i starých plynových kotlů.

Zejména pro domácnosti bez širších znalostí techniky vytápění a administrativy žádostí je k dispozici více než 700 poradců, kteří jsou vyškoleni, aby pomáhali s kompletním zajištěním žádostí. Pro domácnostem seniorů a lidí s příspěvkem na bydlení či invalidním důchodem v programu Nová zelená úsporám Light zdarma.

Více informací k novinkám v programech NZÚ a NZÚ Light najdete v článcích:

Přečtěte si také Nové podmínky programů NZÚ a NZÚ Light od 1. září 2024 Přečíst článek
Přečtěte si také Motivace lidí k výměně starých kotlů a nové podmínky NZÚ a NZÚ Light Přečíst článek
Přečtěte si také Zákaz provozu kotlů na pevná paliva třídy 3 se nechystá! Přečíst článek
 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.