logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Jak se staví levný komín k domu, chatě, udírně

Reklama

Vybíráte ideální řešení komínu na pevná paliva pro svůj dům, chatu, zahradní krb, udírnu? Nehazardujte s pochybnými komíny složenými z komponentů od různých dodavatelů, ale zvolte bezpečné systémové řešení komínu, na nějž výrobce poskytuje veškeré potřebné záruky.

Snová kombinace nízké ceny a vysoké kvality přišla už totiž i na český trh v podobě jednosložkového komínu SINGLE STONE.

Jedná se o systémový komín vyráběný a certifikovaný v ČR s platností pro celou EU, který byl do nedávna určen jen pro náročný německý trh. Je vhodný jak pro občasně užívané stavby, tak i rodinné domy, které topí pevnými palivy (dřevo, uhlí, brikety apod.). Nehodí se ale pro spotřebiče na pevná paliva s nízkými teplotami spalin s rizikem dehtování ­ zplyňovací kotle, teplovodní krbové vložky apod.

Postavit SINGLE STONE zvládne každý

SINGLE STONE postavíte snadno a rychle podle přiloženého návodu za 1 den. Vše do sebe zapadne podobně jako Lego. Prodává se v sadě, jejíž součástí je vše, co bude ke stavbě komínu potřeba včetně podrobného montážního návodu a komínového štítku. Je to opravdu snadné:

Silver-Stone
  • Na dostatečně únosný podklad vybetonujeme podstavec minimálně do výšky budoucí čisté podlahy. Můžeme rovněž použít i betonovou tvárnici, kterou srovnáme (zkosení urovnáme), usadíme do maltového lože a vyplníme betonem. Pečlivě zkontrolujeme dle vodováhy ve svislém i vodorovném směru.
  • Rychletuhnoucí žáruvzdorný tmel pro lepení tvárnic (ARZT) je součástí dodávky komínového systému. Vzhledem k jeho vlastnostem je nutné ho připravovat jen požadované množství, nejlépe vždy na jednu tvárnici.
  • Na takto připravený sokl naneseme ARZT a usadíme pateční tvárnici komínového systému. Tvárnici pečlivě vyrovnáme. Pokud je to nutné, použijeme pro vyrovnání klínky ze sady pro snadnou montáž komína. Přebytečný tmel vytlačený ze spáry zarovnáme a jeho zbytek odstraníme.
  • Do připraveného zámku u pateční tvárnice naneseme ARZT a následně uložíme kondenzátní jímku. ARZT vkládáme i na okraje tvarovky. Na takto připravenou tvarovku pokládáme čistící tvarovku. Tu správně natočíme a vyrovnáme. Až po nanesení omítky vkládáme dvířka, která upevníme pomocí hmoždinek a šroubů, které jsou součástí sady pro snadnou montáž komína.
  • Pokračujeme s pokládáním jednotlivých komínových tvarovek a nanášení ARZTU, až do úrovně sopouchu.
  • Pro dosažení větší pevnosti použijeme armovací tyče, které vkládáme do připravených čtyř otvorů. Poté stačí jen zalít zálivkovým betonem. Takto postupujeme po celé délce komína.
  • Následuje uložení sopouchové tvarovky. Sopouchovou zděř vkládáme až po nanesení omítky, kterou upevníme pomocí hmoždinek a šroubů, které jsou součástí sady pro snadnou montáž komína.
  • Další komínové tvarovky klademe na sebe do ARZTU až do požadované výšky komína.
  • Komín ukončíme krycí deskou a Meidingerovou hlavou.
  • Nadstřešní část natáhneme lepidlem a perlinkou. Takto upravený podklad je možné omítnout.
  • Poté je komín připraven k použití.

* Kompletní montážní návod komínu Single stone ke stažení zde >>

Snadný je i nákup komínu v rozsáhlé prodejní síti i on-line

EURO KOMÍN SINGLE STONE zakoupíte nejen v prodejní síti výrobce, ale také on-line. Zakoupíte-li jej v e-shopu, získáte slevu 10 % z ceníkové ceny a dopravu po celé ČR zdarma. K nákupu získáte také podrobný montážní návod, komínový štítek a technickou podporu výrobce.

Bližší informace o EURO KOMÍNECH najdete na webu www.techtrading.cz a v e-shopu www.eurokominy.cz.

Galerie

Usazení kondenzátní jímky do patní tvárnice
Usazení kondenzátní jímky do patní tvárnice
Usazení čisticí tvárnice
Usazení čisticí tvárnice
Úprava a začištění ARZT kolem jímky a čistícího dílu
Úprava a začištění ARZT kolem jímky a čistícího
dílu
Požadovaná vrstva ARZT, musí být na celé ploše
Požadovaná vrstva ARZT, musí být na celé ploše
Základní tvárnice usazená na čistící tvárnici
Základní tvárnice usazená na čistící tvárnici
Všechy spoje je duležité začistit navlhčenou houbičkou
Všechny spoje je důležité začistit navlhčenou
houbičkou
Tvárnice patní, čistící a základní
Tvárnice patní, čistící a základní

Umístění sopouchové tvárnice,
kontrola přesnosti zdění
pomocí vodováhy
Na závěr přilepíme krycí desku a připevníme krycí manžetu betonové desky
Na závěr přilepíme krycí desku
a připevníme krycí manžetu
betonové desky
Kompletní vzorek komínu Single stone
Kompletní vzorek komínu Single stone
 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.