logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Kdy nepodcenit hydroizolaci a proč se vám vyplatí?

Zdroj obrázku: Ruslan / stock.adobe.com
Zdroj obrázku: Ruslan / stock.adobe.com

Stavíte nebo rekonstruujete dům či koupelnu a zvažujete hydroizolaci? Rozhodně se nevyplatí ji vynechat. Právě tato nenápadná vrstva je totiž spolehlivou ochranou před vlhkostí a může vám v budoucnu ušetřit řadu starostí. Kde by se měla nacházet a čemu její pečlivou aplikací zabráníte?

Hydroizolace vás ochrání před plísní

Kvalitní hydroizolace funguje jako spolehlivá ochrana před plísní. Proto je vhodné ji aplikovat při stavbě domu, čímž dům v budoucnu ochráníte před průnikem nežádoucí spodní či dešťové vody. Ovšem základy nejsou tím jediným místem, kde je ochrana před vodou nezbytná. Praktické je nanést hydroizolační vrstvu také v koupelně, a to na všechna místa, kam by se mohla dostat voda.

Jak dlouho vydrží kvalitní hydroizolace?

Pokud bychom se na ochranu před vodou podívali z pohledu životnosti, lze prohlásit, že ta řádně provedená by měla vydržet napořád. Její obnovení či úpravy jsou totiž velmi složité, a proto by měla být hydroizolační vrstva nanesena opravdu pečlivě a měli byste se vyvarovat jakýchkoliv chyb.

Vrhnout se na ni sami nebo s profesionály?

Jste zkušenými zedníky a máte za sebou řadu úspěšných projektů? V takovém případě si s nanášením hydroizolační vrstvy hravě poradíte. Jestliže ale nemáte příliš zkušeností s rekonstrukcemi a stavbou, nebojte se obrátit na profesionály. Tak totiž budete mít jistotu, že vše proběhne, jak má, a váš dům či rekonstruovaná koupelna nebudou ohroženy vlhkostí a plísněmi.

Zabraňte přítomnosti vlhkosti a vzniku plísní ve vašem domově a nepodceňujte význam hydroizolace. Když se nanese správně, nemusíte se obávat vniku nechtěné vody do objektu a užívat si ničím nerušené bydlení v suchu a pohodě. Nacházíte-li se právě ve stadiu novostavby či rekonstruujete, je ochranná vrstva před vodou a vlhkostí naprostou nutností.

Více informací

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.