logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Česká baterie AERS od společnosti Fenix zvyšuje energetickou soběstačnost ve strojírenském provozu

Společnost Fenix spustila své další průmyslové bateriové úložiště, tentokrát ve strojírenské společnosti DK Styl. Nová baterie s kapacitou 600 kWh umožňuje efektivní využití přebytečné energie z fotovoltaické elektrárny a chrání provoz před výpadky proudu.

Reklama

Více zajímavých videí na estav.tvOn-line televize pro architekturu, stavbu a bydlení

V Ústí nad Orlicí byla nedávno ve společnosti DK Styl nainstalována velkokapacitní baterie AERS od firmy Fenix Jeseník. DK Styl v současnosti provozuje fotovoltaickou elektrárnu o výkonu 113 kW a plánuje její rozšíření o dalších 40 kW. Kvůli přetokům elektřiny do sítě byla pořízena baterie, která akumuluje přebytečnou energii a umožňuje její využití i pro noční směnu. Úložiště zároveň chrání stroje před výpadky proudu a omezuje vliv mikrovýpadků.

Baterie, kterou DK Styl používá, má kapacitu 600 kilowatthodin. Společnost navíc investuje do elektrifikace svého vozového parku, včetně vysokozdvižných vozíků a elektrických dodávek, čímž dále snižuje svou spotřebu energie a s ní i náklady. Na kolik vyšlo pořízení baterie a jaká je očekávaná návratnost takového zařízení? Dozvíte se ve videu.

Baterie AERS vyvinuté na míru českým zákazníkům

Bateriové úložiště AERS, které je použito ve firmě DK Styl, je z řady MES („Medium energy storage“). Výkon těchto stanic se pohybuje od 100 do 200 kilowattů a kapacita od 100 do 600 kilowatthodin. Přesné hodnoty záleží na potřebách jednotlivých zákazníků. Baterie v Ústí nad Orlicí využívají chemii LifePo4, která zaručuje spolehlivost a dlouhou životnost. Úložiště jsou plně klimatizovaná a obsahují zhášecí systém pro bezpečný provoz.

Přečtěte si také České baterie umí automaticky obchodovat na burze a snižovat účet za elektřinu Přečíst článek

Bateriová úložiště AERS od firmy Fenix mají řadu funkcí. Tou základní je možnost rychlého přechodu do ostrovního režimu, čímž se zákazník chrání před výpadky sítě. Další výhodou je možnost snížení špičkových odběrů elektřiny, „peak shaving“ nebo využívání chytrých algoritmů, které byly vyvinuty ve spolupráci s ČVUT. Tyto algoritmy umožňují zákazníkům obchodovat s elektřinou na spotových trzích a minimalizovat náklady na nákup elektřiny ze sítě.

Společnost Fenix se zaměřuje na český trh a všechny její produkty jsou vyvinuty a vyráběny v České republice. Velký důraz je kladen na spolupráci se zákazníky a jejich zpětnou vazbu, která hraje klíčovou roli při vývoji nových funkcionalit bateriových úložišť. Tento přístup je výraznou konkurenční výhodou oproti zahraničním dodavatelům, kteří nemají tak těsný kontakt s místními zákazníky.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.