logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Komfort, efektivita, ale i dotace pro kondenzační kotel

Pro stále více zákazníků je při výběru zdroje tepla rozhodujícím kritériem nejvyšší komfort dostatku teplé vody. Toto jim nabízí plynový závěsný kotel se zásobníkem Vitodens 222-W od Viessmann.


Je to dáno tím, že tento kotel má nerezový, řízeně nabíjený zásobník o objemu 46 litrů, který ve spojení s výkonem kotle 35 kW zaručuje stejný komfort v dodávce teplé vody, jako kdyby byl kotel stejného výkonu instalován s třikrát větším nepřímoohřívaným, ale externím zásobníkem o objemu 150 litrů. Integrovaný zásobník je z hygienické nerezové oceli s dlouhou životností a je trvale udržován v nabitém stavu. Proto tento kotel garantuje vysoký komfort v dodávce teplé vody nejen pro větší vany, ale i oblíbené velkoplošné sprchy, sprchové boxy s více masážními tělovými tryskami atp.


Plynový kondenzační kompaktní kotel Vitodens 222-W je ideální pro uplatnění v bytě v osobním vlastnictví nebo pro rodinný dům. Vzhledem k rozměrům a konstrukci jej lze instalovat na stěnu do výklenku v koupelně, kuchyni, v úklidovém prostoru atp.

Předností tepelné techniky Viessmann je dodávka zařízení, ve kterém jsou všechny komponenty, jako jsou například nabíjecí zásobník, expanzní nádoba, čerpadla a pojistné armatury již namontovány a usnadňují tak montáž.

Pro provozovatele jsou důležité provozní náklady. To znamená přeměnu zemního plynu na teplo s nejvyšší možnou účinností. V případě kotle Vitodens 222-W se jedná o parametr normovaného stupně využití až 98 % (Hs – spalné teplo) a až 109 % (Hi - výhřevnost). 98 % v daném případě znamená, že jen 2 % ze zaplacené energie v zemním plynu zůstanou nevyužita, neboť odběr zemního plynu se již řadu let fakturuje právě za obsah energie vzhledem k latentnímu teplu. Tento fakt je velmi důležitý při porovnávání účinnosti, respektive stupně využití energie, a to s přímotopnými elektrickými zdroji tepla. Ty v tomto směru mají jen velmi malý náskok, neboť v nich se stupeň přeměny energie na teplo blíží 100 %, ale elektřina je přitom mnohem dražší a vzhledem ke konverznímu faktoru mnohem méně ekologická.

Vysokou účinnost přeměny zemního plynu na teplo a dlouhou životnost kotle Vitodens 222-W umožňují výměník tepla Inox-Radial a výkonově modulovaný válcový hořák MatriX využívající pro dokonalé spalování plynu rozdělení jeho plamene do velkého množství mikroplamínků použitím tkaniny z ušlechtilé oceli MatriX, která je necitlivá na vysoká teplotní zatížení.

K vysoké energetické účinnosti přispívá i regulace spalovacího procesu Lambda Pro Control Plus. Chemické složení zemního plynu se v průběhu roku mírně mění. Tato regulace změny složení plynu s pomocí lambda sondy vyhodnocuje a podle toho upravuje poměry spalovacího procesu. Rozsah regulace pokrývá dokonce všechny druhy zemního plynu na evropském trhu. Přidanou výhodou této regulace je ochrana proti tvrobě CO a snížení servisních nákladů.




Pro uživatele kotle je důležitá snadno nastavitelná regulace Vitotronic s grafickým displejem a srozumitelným textem. Moderní způsob ovládání a sledování činnosti kotle na dálku přes internet umožní aplikace pro chytré telefony – ViCare a doplňkové komunikační zařízení Vitoconnect 100.

Kotel splňuje požadavky státních dotačních programů a je zapsán v seznamech doporučených výrobků. Není divu, s parametrem třídy energetické účinnosti A a třídy energetické účinnosti přípravy pitné vody A. Na tom se podílí i vysoce účinné oběhové čerpadlo otopné vody a  elektronicky řízený a tichý ventilátor.

Více informací o plynovém kondenzačním kompaktním kotli Vitodens 222-W.


VIESSMANN, spol. s r.o.
logo VIESSMANN, spol. s r.o.

Kompletní program Viessmann nabízí individuální řešení s efektivními systémy v nejvyšší kvalitě pro všechny oblasti použití a energetické zdroje - vytápění, průmyslové energetické systémy, chladicí systémy.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.