logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Thermona na veletrhu Aquatherm 2018, rozhovor

Pro rok 2018 se mezi novinkami společnosti Thermona objevil nový kondenzační kotel s výkonem 2,5 až 25 kW. Pro uplatnění v nových rodinných domech s velmi nízkou tepelnou ztrátou je důležitý nejen maximální výkon kotle pro přípravu teplé vody, ale i minimální výkon, který významně zefektivňuje provoz v přechodných obdobích se sníženým požadavkem na teplo pro vytápění.

Reklama

Široká veřejnost měla možnost se s novinkami seznámit například na veletrhu Aquatherm 2018 v březnu v Praze.

Milan Kubíček, obchodní ředitel společnosti, při příležitosti veletrhu Aquatherm 2018 v rozhovoru pro TZB-info mimo jiné upozornil na skutečnost, že Thermona z původně více než desítky českých výrobců plynových kotlů, kteří v Česku po roce 1989 působili nebo vznikli, zůstala v současnosti již jako jediná, která na území České republiky kotle skutečně vyrábí. Z toho, že Česko je pro Thermonu domácím a zásadním trhem, vyplývá závazek udržovat zde se zákazníky nejlepší možné vztahy, mít trvale na skladě náhradní díly atd.

Na dobrých vztazích se zákazníky se podílí i malá fluktuace zaměstnanců. „Já jsem ve firmě již 12 let, a to jsem zde téměř služebně nejmladší,“ uvedl na podporu tohoto argumentu Milan Kubíček. "Zvýšená fluktuace by se mohla negativně projevit na kvalitě výroby, takže péče o zaměstnance se nám rozhodně vyplácí."

„Máme hodně odběratelů v zahraničí, vyvážíme okolo 60 % produkce. Export je tedy jednou z priorit. Ale pro srovnání s jinými dodavateli plynových kotlů na českém trhu, tak loni jsme na českém trhu prodali přibližně 5000 kotlů.“

Jedním z důvodů úspěchu kotlů Thermona na českém trhu je i možnost čerpat na pořízení kotle dotaci v rámci Kotlíkových dotací. A tak investičně příznivě přecházet od neekologického a nekomfortního vytápění, zejména s kotli na ruční přikládání emisních tříd 1 a 2, jejichž prodej byl ukončen, na komfortní vytápění se zemním plynem.

Podívejte se na rozhovor z veletrhu

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.