logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

OPOP rozšiřuje nabídku oblíbených kotlů na dřevo

Kvůli rostoucím cenám energií se řada lidí vrací k topení dřevem. Cena palivového dříví totiž zůstává nízká, a tak jeho kouzlo objevují i ti, kteří se dosud do štípání polínek nehrnuli. Souběžně proto roste zájem také o nové kotle na dřevo, které jsou úspornější a snadněji se obsluhují.

Naplňte dřevníky

V nabídce tradiční české společnosti OPOP je dlouhodobě oblíbený kotel na dřevo H4EKO-D s ručním přikládáním. Přináší totiž hned několik výhod: kromě levného provozu jsou to malé rozměry, vysoká účinnost, ekologický provoz a v neposlední řadě také možnost získat na jeho pořízení dotaci 50 až 95 procent.

Zplynovací kotel H4EKO-D propojuje klasické vytápění dřevem s moderními technologiemi, které řídí jeho bezpečný a spolehlivý provoz. Téměř všechna energie paliva je využívána na vytápění (účinnost 90,2 procenta). Díky velké násypné šachtě nemusíte přikládat tak často a tyto intervaly zvládne ještě snížit instalace akumulační nádrže.

Rozšířené výkonové řady

Aktuálně můžete vybírat ze tří variant výkonu kotlů H4EKO-D, v rozmezí 16 až 25 kW. V první polovině roku 2022 řadu ještě rozšíří kotle s vyšším výkonem 35, 42, 49 a 55 kW.

Další chystaná novinka se týká uhelné řady kotlů H4EKO-U, kde ke stávajícím třem stupňům výkonu přibude kotel s nižším výkonem 12 kW určený pro menší domy. Všechny OPOP kotle na uhlí samozřejmě splňují podmínky takzvaného ekodesignu pro ekologický provoz s minimálním množstvím vypouštěných znečišťujících látek do ovzduší a jsou schválené pro používání v budoucích letech.

Podrobné informace naleznete na webu www.opop.cz


 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.