logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Cena vody z Aqua-thermu do České televize

Ing. Radek Novotný, autor projektu Pravda o vodě, přednášel na veletrhu Aquatherm Praha 2016. Na problematiku jsme upozornili i Českou televizi a přednáška o ceně vody se stala základem celé reportáže ve zpravodajství. Proč se zdražuje voda a kde končí peníze z vodného a stočného zajímá odborníky i širokou veřejnost.

Reklama

Seminář Novinky ve zdravotní technice pořádá sekce Zdravotní a průmyslové instalace Společnosti pro techniku prostředí každoročně na jaře od r. 2002. Letos, stejně jako v roce 2014, jsme využili mezinárodní veletrh Aqua-therm a přednášky na téma voda a kanalizace se konaly v rámci doprovodného programu.

Přednáška Cena vody zahajovala seminář Novinky ve zdravotní technice 2016

Projektanti a auditoři jsou denně konfrontováni s požadavkem na úspory vodou v budovách. Výrobci přicházejí s výrobky, které respektují trend snižování potřeby vody. Motivací není jen úspora vody jako cenné a nenahraditelné suroviny, ale také úspora za vodné a stočné. Naproti tomu jsme svědkem každoročního nárůstu ceny vody, mnohdy zdůvodňovaného právě snižující se spotřebou. Ing. Radek Novotný je autorem projektu Pravda o vodě, který odhaluje zákulisí vodného a stočného v místech, kde došlo k privatizaci vodáren a v ceně hrají významnou roli zahraniční koncerny a čeští politici, kteří to umožnili.

Další přednášky na semináři se tradičně věnovaly novinkám v oboru vodovody a kanalizace v budovách

  • Novinky v sortiment pro připojení zařizovacích předmětů - HL Hutterer Lechner
    V sortimentu je řada novinek designového i technického napojení, které představil p. Tom Zelený. Například série podomítkových zápachových uzávěrek HL4000 pro pračky/myčky/sušičky umožňuje jednoduchou údržbu a přístup do potrubí pro účely čištění. Nové systémy podlahových / sprchových vpustí HL540 zase kladou důraz na návaznost profesí na stavbě se všemi doplňky napojení stěrkové hydroizolace pod dlažbou. Snadná montáž je výhodou nových zkracovatelných sprchových žlabů i vpustí i žlabů systému ZU PRIMUS. Zcela inovativní je sprchový žlab HL53.

  • Nový podomítkový systém HANSABLUEBOX pro připojení baterií – Hansa Česko
    HANSABLUEBOX, flexibilní podomítkový systém, představil p. Pavel Roškot. HANSABLUEBOX je vhodný pro všechny běžně prodávané instalační systémy a typy. Může být bez problémů začleněn do každých stavebních poměrů a poskytuje řemeslníkům velké rezervy, co se týče vestavné hloubky a použití montážních pomůcek. Také rozhraní vůči uživateli odráží vysoké technologické a kvalitativní nároky firmy HANSA. Ve všech sériích tak jsou vždy osazeny jen komponenty nejvyšší jakosti – jako například keramický přepínač.

  • Čerpadla pro vodu a kanalizaci, sortiment, projektování – Wilo
    Rok 2015 byl pro Wilo plný změn, řekl Ing. Petr Vacek a projektantům představil nový web.V souvislosti s účinností dalších částí směrnic EU o ekodesignu došlo ke změnám v sortimentu čerpadel WILO. U většiny čerpadel najdeme nyní vylepšenou konstrukci, vyšší výkon a například u Drain Lift KH provedení i za sádrokarton. Cílem inovací je snížení spotřeby elektrické energie a uhlíkové stopy oběhových čerpadel.
 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.