logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Vystačíme si ve školách s otevřeným oknem?

Roušky, desinfekce, měření teploty a další preventivní opatření jsou přijímána pro bezpečný návrat dětí do školních lavic. Důležitým nástrojem pro snížení rizika přenosu nákazy ve školách je větrání – o tom není pochyb, jsou ale otevřená okna řešením?

Intenzívní větrání otevřenými okny o každé přestávce a v průběhu vyučování, jak je nyní doporučováno ředitelům škol, srazí teplotu ve třídě v zimním období velmi rychle do pásma diskomfortu. Naopak do astronomické výše vystřelí účty za vytápění. Nicméně ani otevřené okno nezajistí 5násobnou výměnu vzduchu, která je dle odborníků REHVA klíčová k účinnému snížení rizika pravděpodobnosti přenosu nákazy COVID-19 vzduchem.

Do popředí zájmu širší veřejnosti se dostává problematika školního větrání až v souvislosti se školní docházkou v období pandemie, takže nyní již nikdo nepochybuje o tom, že pobyt v nevětrané nebo špatně větrané místnosti je rizikový. Ale kvalitní větrání není aktuální jen v době pandemie, kdy je nezbytné minimalizovat riziko přenosu nákazy, je nezbytné pro každodenní život. Absence větrání či nedostatečné větrání způsobuje únavu, bolest hlavy a ztrátu koncentrace.

Řízené větrání školních tříd, zasedaček i kanceláří prostřednictvím decentrální větrací jednotky WHISPER AIR je řešení, které zajistí stálý přísun čerstvého vzduchu bez průvanu a optimální teplotu v dané místnosti. Použití větrací jednotky WHISPER AIR má nezpochybnitelné benefity v obdobě pandemie, ale i v době, kdy nehrozí vysoké riziko nákazy, vždyť čerstvý vzduch potřebujeme stále. Dopřejme komfort kvalitně větrané místnosti i našim nejmenším.

Přijměte pozvání na přednášku produktové manažerky společnosti 2VV, Marty Kunzmannové, na téma „Školní větrání v době pandemie“ v rámci XI. Sympozia GREEN WAY 2020.

Podrobné informace o větrací jednotce WHISPER AIR naleznete na našich webových stránkách, Vaše dotazy rádi zodpovíme i osobně.

WHISPER AIR
Neskutečně tichá rekuperační jednotka


  • Průtok vzduchu: 400, 700 nebo 1 000 m3/h
  • Vysoká účinnost rekuperace až 93 %
  • ENTHALPY verze – vysoká regenerace vlhkosti až 60 %
  • Energeticky úsporné EC motory
  • Velmi tichý provoz: 35 dB (A)
  • Integrované čidlo CO2
  • Regulace AirGENIO s integrovaným barevným dotykovým ovladačem
  • Aplikace 2VV AirGENIO

Jsme Váš čerstvý vzduch – Kdykoliv. Kdekoliv.


Více o výhodách rekuperace a vhodných modelech najdete na www.2vv.cz. Výhradní zastoupení společnosti 2VV pro Českou a Slovenskou republiku zajišťuje společnost Multi-VAC s.r.o., www.multivac.cz





2VV s.r.o.
logo 2VV s.r.o.

Společnost 2VV je českým výrobcem široké škály vzduchových clon, větracích a rekuperačních jednotek, vytápěcích jednotek, ohřívačů a čističek vzduchu. V současné době se společnost 2VV řadí mezi významné evropské výrobce nejen pro komerční, ale ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.