logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

SmartFan L … decentrální jednotka s řízeným větráním obytných místností do ostění okna

Čistý a svěží vzduch pro každou místnost! Decentralizované systémy řízeného větrání obytných místností jsou cenově výhodným řešením. Jsou vhodné pro byty, domy, kanceláře a další prostory. Stávají se nezbytnými pro nízkoenergetické a pasivní domy.

Jsou vhodné pro rekonstrukce i novostavby. Nástěnná jednotka se instaluje v obytných místnostech přímo na vnější obvodové stěny. Čerstvý vzduch se přivádí přímo přes vysoce účinný keramický výměník.


Perfektně pasuje do ostění okna

SmartFan® L Plus bez instalovat do jakéhokoli okenního ostění. Decentrální větrací jednotka může být instalována do venkovní izolace o tloušťce pouhých 60 mm. Tím získáme další výhodu instalace SmartFan® L Plus a to je jeho téměř neviditelnost. Vzhledem k chytrému konstrukčnímu řešení jsou k instalaci větrací jednotky potřeba pouze dva komponenty: izolační prvek z patentovaného Neopor® je vložen přímo do ostění okna a instalační válec, který obsahuje větrací jednotku a keramický tepelný výměník je ukryt ve vyvrtaném otvoru (pouze Ø 162 mm) ve vnější stěně budovy. Jediným komponentem viditelným zvenčí je nenápadná mřížka.


Prakticky bezhlučný

SmartFan® L Plus konstrukce s optimální zvukovou izolací a prouděním vzduchu. Kromě dobré zvukové ochrany je provozní hluk způsobený ventilátorem sotva slyšitelný díky použití tlumících bloků pohlcujících zvuk. Elektromagnetický motor s regulací vibrací navíc snižuje hluk ventilátoru na minimum. Designový patentovaný vnitřní vícemembránový kryt je navíc vybaven deflektorem hluku, která dále snižuje hluk proudění vzduchu.


Dvojité vychýlení zvuku – dosahuje 6 třídy zvukové izolace

SmartFan® L Plus se vyznačuje velmi vysokou úrovní zvukové izolace a velmi dobře pohlcuje vnější hluk. Dvojité vychylování proudění vzduchu ve větrací jednotce minimalizuje přenosový hluk. Jednotka má navíc přídavnou zvukově izolační rohož, díky čemuž dosahuje vynikajících akustických hodnot v oblasti třídy zvukové izolace 6. To znamená, že SmartFan® L Plus nabízí více než 60 dB ochranu, a je tak vhodný pro použití v budovách v blízkosti letišť, železnic, hlavních silnic a dalších velmi hlučných míst.



Flexibilní instalace – díky 180° otočnému systému

SmartFan® L Plus můžete otáčet, abyste dosáhli správné instalační pozice. Systém se skládá ze dvou polystyrenových prvků, které jsou spojeny dohromady v libovolném úhlu 180° a umožňují tak instalaci větrací jednotky na obě strany okna. Praktické řešení – pouze jeden systém pokrývá dvě možnosti instalace.


Technologie SmartFan® – to jsou chytré osvědčené a inovativní technologie

Každá větrací jednotka SmartFan® L je kompaktní zařízení, které, pokud ho provozujeme ve dvojicích, tak se jeho vzduchový výkon může pohybovat mezi 18 a 46 m3/h a současně nabídnout rekuperaci tepla až 91 % procent, což snižuje účty za energie. Větrací systém není určen pouze pro použití v zimě: běží i v letním režimu, kdy v noci může přivádět čerstvý chladný vzduch, což znamená, že se místnosti nepřehřívají.

SmartFan® L Plus lze ovládat pomocí LED manuální dotykový ovladač, TOUCH dotykový ovladač nebo pomocí APP.




Technické parametry

  • Pro stěny tloušťky od 280 do 700 mm
  • Průměr tubusu 160 mm
  • EC motor
  • Napětí 230 V
  • Vzduchový výkon 18/28/38/46 m3/h
  • Příkon 0,8/1,4/2,6/4,0 W

Multi-VAC spol. s r.o.
logo Multi-VAC spol. s r.o.

Velkoobchod s kompletním sortimentem pro vzduchotechniku a vytápění. Zboží od renomovaných českých i zahraničních dodavatelů. Technická podpora, prezentace výrobků, návrhové programy, e-shop. Sortiment: vzduchové clony, větrací a rekuperační jednotky, ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.