logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

DAIKIN ALTHERMA FLEX - tepelné čerpadlo vzduch-voda

Japonská společnost Daikin nabízí účinné tepelné čerpadlo Daikin Altherma Flex, které je určené pro bytové domy. Jeho pomocí lze získat teplá užitková voda, vytápět i chladit.

Bytové domy jsou nejběžnější formou bydlení v Evropě s dvojnásobným počtem postavených bytových jednotek než rodinných domech. Takové budovy si zaslouží vysoce efektivní systémy vytápění. Aby společnost Daikin splnila tyto požadavky, uvádí na trh nové tepelné čerpadlo Daikin Altherma Flex. Tento pohodlný systém vytápí, chladí a ohřívá teplou vodu zároveň při optimálním využití kombinace kaskádové kompresorové technologie a VRV®.

Daikin Altherma Flex představuje další rozšíření sortimentu produktů, které se do této chvíle zaměřovaly na nové a renovované rodinné domy. Rozšíření portfolia i o bytové domy potvrzuje postavení společnosti Daikin jako lídra na evropském trhu s tepelnými čerpadly. Je to další krok společnosti ke splnění cíle, a to nabídnout trhu maximální pohodlí za minimální provozní náklady.

Daikin má více než 50 let zkušeností s tepelnými čerpadly a každý rok jich do domácností, obchodů a kanceláří dodá více než jeden milion kusů. Po celé Evropě bylo nainstalováno více než 100 000 jednotek Daikin Altherma. Tohoto úspěchu bylo dosaženo jedině díky nejvyšší kvalitě produktů a vysoké úrovni služeb. Za své produkty dostává mnoho zasloužilých ocenění a uznání.

Daikin Altherma Flex je centrální systém vytápění s individuálním řízením pro bytové domy, řadové rodinné domky, hotely, atp. Je dnešní odpovědí na současné a budoucí problémy spojené s konvenčními systémy vytápění, např. zvyšující se ceny energií a nepřijatelně vysoký dopad na životní prostředí. U jednotky Daikin Altherma Flex jsou 2/3 tepla generovány ze vzduchu, považovaného za obnovitelný zdroj energie, který je zcela zdarma. Daikin Altherma Flex dosahuje v mírném klimatu západní a střední Evropy typického sezónního topného faktoru SCOP 3. V porovnání s konvenčními systémy vytápění jako plyn či CZT (centrální zdroj tepla) jsou výsledkem: snížení emisí CO2, snížení primární spotřeby energie a vyšší komfort.

3 v 1

1. Teplá užitková voda

Díky kaskádové technologii dokáže jednotka Daikin Altherma Flex dosáhnout teploty vody 75°C při ohřevu teplé užitkové vody, a to s nepřekonatelným topným faktorem.

2. Vytápění

Systém Daikin Altherma Flex využívá k ohřevu okruhu výstupní vody dvou chladících cyklů, R410A a R134a. Výhody kaskádové technologie oproti klasickým tepelným čerpadlům s jedním chladícím cyklem jsou: široký rozsah teplot vody (25°C – 80°C) – lze připojit všechny typy emitorů tepla (podlahové vytápění, konvektory, radiátory) a je rovněž kompatibilní se stávajícími radiátory. Dále minimální pokles účinnosti se zvyšujícími se teplotami vody a vysoké výkony vůči nízké okolní teplotě až do -20°C.

3. Chlazení

Chladící cyklus a vodní okruh studené vody lze použít pro chlazení místností. Daikin Altherma Flex nabízí vysoké chladící výkony s teplotami vody až 5°C, v kombinaci s konvektorem tepelného čerpadla Daikin nebo jednotkami fan-coil.

Shrnutí nejpodstatnějších předností Daikin Altherma Flex:

  • Nejvyšší komfort
  • Nejnižší provozní náklady na trhu
  • Vhodné pro novostavby i rekonstrukce
  • Vytápění a chlazení
  • Výstupní teplota až 80°C
  • Napojení na stávající topný systém
  • Nízké emise CO2
  • Flexibilní instalace
  • Řešení 3v1 – teplá užitková voda, vytápění, chlazení

Daikin Airconditioning Central Europe - Czech Republic spol. s r.o.
logo Daikin Airconditioning Central Europe - Czech Republic spol. s r.o.

Zastoupení firmy DAIKIN pro ČR - tepelná čerpadla DAIKIN, zásobníky TV, čističky vzduchu, klimatizační jednotky, Fan-coil jednotky, chladící jednotky - pro bytové domy, komerční sféru i průmyslové aplikace.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.