logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Jak se uvádí na český trh tepelná čerpadla a s jakou zárukou může zákazník počítat?

V ČR se prodávají tepelná čerpadla nejen česká, evropská, ale i asijská, americká aj. Jejich výrobci, případně dovozci nemusí splnit stejné podmínky. To je hlavní téma diskuze u oválného stolu.

Reklama

Více zajímavých videí na estav.tvOn-line televize pro architekturu, stavbu a bydlení

Na českém trhu se nabízejí tepelná čerpadla českých výrobců, výrobců z Evropského hospodářského prostoru a také výrobců se sídlem mimo EHP. Přitom podmínky jejich uvedení na český trh nejsou zcela identické. To by si měl každý zájemce o tepelné čerpadlo uvědomit. Na otázky redaktora TZB-info, které se této problematiky týkají, odpovídají Mario Jankola (vedoucí oborové skupiny tepelná čerpadla a chladicí zařízení, SZÚ Brno), Petr Horký (Sales Manager pro ČR, Panasonic Heating & Cooling Solutions) a Jiří Svoboda ( jednatel a ředitel společnosti, Master Therm tepelná čerpadla).

Automaticky nejtěžší pozici mají výrobci tuzemští. Do této pozice se dobrovolně staví i někteří zahraniční výrobci. Další pak využívají výhody, které jim umožňuje nesjednocení české a evropské legislativy a jsou i tací, kteří využívají nedůslednost dozorových orgánů.

Zajímá vás, jak podmínky uvedení na český trh ovlivňují budoucí spojenost provozovatele s provozem tepelného čerpadla? Pak si vyhraďte cca 45 minut a vyslechněte to, co říkají odborníci, kteří tuto problematiku řeší prakticky každý den.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.