logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Tepelné čerpadlo s fotovoltaikou snižuje účty za elektřinu a šetří životní prostředí

Jak se dlouhodobě pojistit proti zdražování energií? Pořídit si vlastní zdroj elektřiny a k němu úsporné topení a ohřev vody – fotovoltaiku s tepelným čerpadlem. Řešení od společnosti S-Power Energies navíc umí využít levnou elektřinu a lze na něj získat dotace.

Reklama

Změny v dotacích na fotovoltaiku pro rodinné domy od roku 2021, Jaroslav Šuvarský, S-Power Energies

Tepelné čerpadlo využije elektřinu po celý rok, a to nejen na vytápění, ale i na přípravu teplé vody nebo na letní chlazení. Fotovoltaika pomůže dále snížit účty za elektřinu. Jak přesně? Na to jsme se zeptali v rozhovoru Jaroslava Šuvarského, jednatele firmy S-Power Energies.

Úspora a dotace

V nízkoenergetických domech se na vytápění se spotřebuje výrazně méně energie, než v běžném domě a zhruba polovina spotřeby tepelného čerpadla připadá na přípravu teplé vody.

Pokud jdou přebytky elektřiny z fotovoltaiky do vody a je správně nastavená regulace, ohřívá se voda většinu roku zadarmo. A ještě lépe vychází chlazení, které je potřeba v době, kdy je největší výroba elektřiny ze slunce. Za letní chlazení tak zákazník neutratí ani korunu navíc.

Fotovoltaika s tepelným čerpadlem je výhodně dotovaná z programu Nová zelená úsporám. Lze na ni získat až 200 000 korun. S-Power svým zákazníkům garantuje získání dotace.

Tepelná čerpadla od S-Power šetří na cenách energií. Zvládají číst okamžité ceny elektřiny a vědí tak, kdy je nejvýhodnější topit a ohřívat vodu.

Vzduch-voda nebo země-voda? Umíme obojí

K fotovoltaice se nejčastěji instaluje tepelné čerpadlo vzduch voda. Zvládne topit až do −15 °C a pro většinu lokalit v ČR je tato technologie dostatečná. Kde by takové čerpadlo nemuselo stačit, jsou horské oblasti. Tam je vhodnější tepelné čerpadlo země voda. S-Power zákazníkům nabízí obě varianty.

Skleníkové plyny, poplatky a časté kontroly? Ne, děkuji

Tepelná čerpadla iDM, které instaluje společnost S-Power, využívají moderní chladiva s nižším dopadem na globální oteplování (GWP, „global warming potential“). Díky tomu jejich instalace nezahrnuje další poplatky a časté servisní prohlídky.

Zajímají vás podrobnosti? Podívejte se na rozhovor!

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.