logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Nová generace vnitřních jednotek s názvem Ecodan – Next Generation

Mitsubishi Electric nyní nabízí velmi široký výběr kompletních systémových řešení tepelných čerpadel vzduch/voda, které se nejčastěji skládají z venkovní a vnitřní jednotky (tzv. vnitřního hydraulického modulu). Tyto nové vnitřní jednotky jsou speciálně určeny pouze pro použití s venkovními jednotkami tepelných čerpadel s názvem Power Inverter a Zubadan Inverter – New Generation od výrobce Mitsubishi Electric.

Logo Mitsubishi Electric

Pomocí těchto kompletních systémových řešení tepelných čerpadel se instalace výrazně zjednodušuje. Kompletní systémová řešení tepelných čerpadel vzduch/voda se nabízí vždy ve dvou typových provedeních. Jednak jako kompaktní typ s deskovým výměníkem chladivo/voda (kondenzátorem) umístěným přímo ve venkovní jednotce, nebo v tzv. splitovém provedení s deskovým výměníkem umístěným uvnitř vnitřní jednotky.

Pro naše zeměpisné podmínky jsou však určena především pouze tzv. splitová provedení. Deskový výměník chladivo/voda je tak bezpečně integrován uvnitř vnitřní jednotky (tzv. v hydraulickém modulu, který je umístěn uvnitř vytápěného objektu). Značnou výhodou u splitového provedení tepelného čerpadla je propojení mezi venkovní a vnitřní jednotkou pomocí vedení chladiva, které lze libovolně natáhnout s minimálními tepelnými ztrátami, až na vzdálenost 75 m od vnitřní jednotky (dle typu zařízení). Splitovou venkovní jednotku tepelného čerpadla je možné, tak velmi snadno umístit kdekoli v okolí vytápěného objektu. Prostřednictvím nového ekologického chladiva R410A, které díky svým vlastnostem nezamrzá, není potřeba žádná ochrana proti zamrznutí.

Součástí všech nabízených hydraulických modulů od Mitsubishi Electric jsou již všechny nutné součásti pro rychlou a snadnou instalaci. Díky kompaktním rozměrům, mohou být velmi snadno umístěny kdekoli uvnitř vytápěného objektu (v garáži, na chodbě, v koupelně apod.). Nabídka těchto vnitřních hydraulických modulů je velmi široká a nabízí kromě provedení s integrovaným 200litrovým nerezovým zásobníkem teplé vody (EHST20C), také rozměrově velmi úsporné provedení bez zásobníku teplé vody (EHSC).

Sestava venkovních a vnitřních jednotek

Veškeré tyto nové vnitřní jednotky jsou vybaveny pro co možná energeticky nejúspornější možný provoz oběhovými čerpadly Grundfos UPM2, které jsou frekvenčně řízeny pomocí PWM signálu s vysokou provozní účinností a velmi nízkou spotřebou. Uvnitř každého hydraulického modulu je navíc elektrická topná patrona jako záložní zdroj o výkonu 3, 6 a 9 kW pro možnost bivalentního provozu, nebo s možností nastavení pouze jako zálohy, v případě neočekávané poruchy na tepelném čerpadle, nebo případně pro variantu se zásobníkem teplé vody s funkcí prevence proti vzniku bakteriím Legionelly. U vnitřních hydraulických modulů s integrovaným zásobníkem teplé vody se dále o přípravu stará již integrovaný třícestný přepínací ventil od výrobce ESBE. Integrovaný nerezový zásobník teplé vody je zde vysoce kvalitní o celkovém objemu 200 l. U vnitřních jednotek bez integrovaného zásobníku teplé vody, který je určený k zavěšení na stěnu, lze pomocí externě dodaného třícestného ventilu připojit libovolný externí zásobník teplé vody určeným speciálně pro tepelná čerpadla.

Součástí všech vnitřních hydraulických modulů je již uživatelsky velmi příjemné dálkové ovládání v českém jazyce pro nastavení prostorové teploty, týdenního programu, teploty zásobníku teplé vody apod. Velkou výhodou je zde možnost vyjmout toto ovládání z předního krycího panelu a využít i jako referenční prostorový termostat.

Předností tohoto nové designové dálkového ovládání je velmi kvalitní zpracování, intuitivní ovládání a snadno čitelný, modře podsvícený, grafický displej kompletně v českém jazyce.

Řídicí jednotka uvnitř hydraulického modulu standardně nabízí nezávislé řízení až dvou topných okruhů, jeden nesměšovaný (radiátorový) a druhý směšovaný (podlahové topení), ohřev teplé vody, nebo chlazení. Díky této plnohodnotné regulaci tepelného čerpadla není zapotřebí instalace již žádné další externí řídicí elektroniky.

Nová aplikace s názvem MELCloud pro vzdálenou správu
Nová aplikace s názvem MELCloud pro vzdálenou správu

Nyní pro ještě snadnější přístup k ovládání a kontrole je nyní navíc k dispozici Wi-Fi modul a nová aplikace s názvem MELCloud, kterou lze zdarma nalézt ke stažení na www.melcloud.com. Nová aplikace s názvem MELCloud je novou generací ovládání systému od výrobce Mitsubishi Electric a je založena na systémech tzv. Cloud computing. Tato nová aplikace MELCloud je kompletně v českém jazyce a poskytuje uživatelům snadné ovládání jakýchkoli systémů od výrobce Mitsubishi Electric nezávisle na tom, kde se zrovna nacházejí, ať už ve městě na ulici, v práci, nebo doma na pohovce. Aplikace nabízí kromě monitoringu maximální flexibilitu a jednoduchost při ovládání všech systému od Mitsubishi Electric. Pokud je systém přihlášen k MELCloud, je možné snadno získávat vzdáleně informace o aktuální prostorové teplotě v domě, přehled o provozních režimech, nebo budete mít vždy u sebe kompletní přehled o spotřebované elektrické energii, nebo protokol o poruchových a chybových hlášení s možností nastavení automatického odesílání zpráv. Tuto vzdálenou správu lze využít prostřednictvím běžného zařízení jako např. telefon, tablet (iOS, Android, Windows), nebo pomocí jakéhokoliv standardního internetového prohlížeče.

Shrnutí výhod nových vnitřních jednotek s názvem Ecodan – Next Generation

Nové designové dálkové ovládání PAR-W30MAA
Nové designové dálkové ovládání PAR-W30MAA



Logo MELCloud
  • Snadné a intuitivní ovládání pomocí nového designového dálkového ovládání
  • Kabelové dálkové ovládání, lze využít i jako referenční prostorový termostat
  • Ovládání až dvou topných okruhů vč. podávacích oběhových čerpadel
  • Ekvitermní, nebo auto adaptibilní systém řízení vytápění nezávisle až pro dva topné okruhy
  • Nastavení ohřevu teplé vody v zásobníku (Normal/Eco) včetně programu Legionella
  • Časový program na 7 dní v týdnu pro vytápění a ohřev teplé vody
  • Možnost nastavení pomocného ohřívače jako bivalence, nebo pouze jako zálohy
  • Možnost ovládání dalšího záložního zdroje např. stávajícího plynového kotle
  • Ukládání nastavení a provozních informací na externí paměťovou SD kartu (2 až 32 GB)
  • Režim vlastní diagnostiky včetně podrobných poruchových hlášení
  • Měření a podrobné vyhodnocování elektrické spotřeby na vytápění a ohřev teplé vody
  • Možnost vzdálené správy pomocí externího Wi-Fi modulu přes iPhone/iPad, nebo počítače
  • Možnost začlenění pod inteligentní systém pomocí externího ModBus adaptéru (RS-485).

Více informací naleznete na: www.zubadan.cz


nukumi s.r.o.
logo nukumi s.r.o.

Dodávka, montáž a servis zařízení od výrobce Mitsubishi Electric. Technická školení a poradenství pro projekční a montážní firmy na vytápění a chlazení s tepelnými čerpadly typu vzduch-voda, země-voda a vzduch-vzduch vč. systémů regulace a jejich řízení.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.