logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Nový PRIMALEX Mykostop chrání zdi před plísněmi

Reklama

Malířský nátěr s obsahem fungistatických látek zabrání plísním v návratu na Vaši zeď

Odstranění plísně běžného rozsahu pomocí chemických přípravků určených pro likvidaci plísní není nic složitého. Pomyslným „oříškem“ však je, jak zabránit jejich návratu. Především je třeba odstranit příčinu vlhnutí stěn, pokud je stavebního charakteru, a následně použít vhodnou fungicidní penetraci v kombinaci se speciálním malířským nátěrem PRIMALEX Mykostop, což návratu plísně zabrání. Správný pracovní postup i praktické rady najdete níže. Do budoucna je pak vhodné více, a hlavně intenzivněji, větrat.

Při větším zaplísnění bývají často na vině stavební nedostatky objektu, například špatné provedení vodorovných izolací. Zejména při zateplení objektu se totiž voda nemá kudy dostat ven a vzlíná ze základů do zdí. Další častou příčinou bývá nedostatečné větrání, především ve starších objektech s plastovými okny, ale i v koupelnách, šatnících nebo sklepích.

PRIMALEX Mykostop

PRIMALEX Mykostop je sněhobílý otěruvzdorný malířský nátěr s fungistatickým, tj. ochranným, účinkem proti plísním. Vyniká vysokou kvalitou, výbornou kryvostí, je propustný pro vodní páry. Jeho použití je vhodné především do vlhkých a špatně větratelných prostor, kde je riziko výskytu plísní nejvyšší. PRIMALEX Mykostop lze použít jak v obytných místnostech, tak ve sklepích, garážích nebo koupelnách. Aplikuje se na omítku nebo sádrokartonové desky ve vnitřních prostorech, kde fungistaticky působí a pomáhá tak ochránit stěny proti napadení plísněmi. PRIMALEX Mykostop je v prodeji jako sněhobílý, obarvit jej lze výrobky PRIMALEX Tekutá tónovací barva nebo PRIMALEX MIXX.

 

Správný pracovní postup zajistí dlouhodobou ochranu před plísněmi

koupelna
  1. Odstraňte příčinu, pokud je stavebního charakteru.
  2. Chemicky odstraňte existující plísně pomocí vhodného přípravku (např. SAVO, DETASTOP, FUNGISAN)
  3. Podklad musí být soudržný – nelze ošetřovat stěny, ze kterých v důsledku vzlínání nebo prosakování vlhkosti opadává nátěr nebo omítka.
  4. Použijte vhodnou penetraci (PRIMALEX Fungicidní penetrace) dle návodu k použití.
  5. Na takto ošetřený, dobře vyschlý podklad je možné nanášet PRIMALEX Mykostop, který návratu plísně zabrání. Nátěr se provádí zpravidla ve dvou vrstvách. Do budoucna vhodné jako prevence i více, především intenzivněji, větrat.
 

Vydatnost malířského nátěru PRIMALEX Mykostop je 3,5 až 5,5 m2/kg (při aplikaci ve dvou vrstvách). Přesný údaj závisí na kvalitě podkladu. PRIMALEX Mykostop lze aplikovat štětkou nebo válečkem.

zeď s plísní

PRIMALEX Mykostop lze zakoupit jak ve specializovaných prodejnách, jako je např. síť prodejen Dům barev (www.dumbarev.cz), tak v prodejnách barev a laků nebo v hobby prodejnách. Výrobek je v prodeji v balení 1 l; 5,6 kg; 7,5 kg a 15 kg.

Doporučená cena: balení 1 l stojí 155 Kč, balení 5,6 kg stojí 409 Kč. Nově bude balení 5,6 kg nahrazeno balením 4 kg.

Časté chyby při řešení problému s plísněmi

  • neodstranění plísně před nátěrem speciálními chemickými přípravky, tzn. přetření plísně
  • nepoužití penetrace, ale jen speciální barvy PRIMALEX Mykostop. Penetrace je zásadní, protože jde do hloubky podkladu, kde se má plíseň podhoubí. Barva je tedy především povrchovou úpravou, která plísni po určitou dobu zabraňuje v návratu (zpravidla min. 2–3 roky).

PRIMALEX

Základem sortimentu značky PRIMALEX jsou malířské nátěry, které si získaly oblibu jednoduchou aplikací, širokým rozsahem druhů a především trvale stabilní kvalitou, která je kromě vlastní laboratoře kontrolována organizací ITC Zlín. PRIMALEX je jednou z mála značek, která certifikovala systémy ISO 9001, ISO 14001 a OHSAS 18001 společně a získala tak Zlatý certifikát pro integrovaný systém řízení. Získala také mezinárodně uznávané certifikáty IQNet. PRIMALEX dodává na trh kompletní spektrum nátěrových hmot zahrnující vnitřní malířské nátěry, fasádní barvy, omítky, barvy na kov a dřevo, zateplovací systém, prostředky na úpravu podkladu a disponuje sítí přibližně 300 Kolorovacích center pro obarvování nátěrových hmot. Ta je nejširší v rámci České a Slovenské republiky s ideální dostupností pro spotřebitele ve všech regionech. Spotřebitelům jsou na nejmodernějších strojích na počkání připraveny vysoce kvalitní obarvené interiérové a fasádní nátěry, omítky a barvy na kov a dřevo.

O skupině PPG

Vizí společnosti PPG je udržet si i nadále své vedoucí postavení mezi výrobci nátěrových hmot a specializovaných produktů. Od svého založení v roce 1883 nabízí společnost své služby a výrobky zákazníkům v oblasti průmyslu, v dopravě, na trhu se spotřebním zbožím, ve stavebnictví i v oblasti poprodejních služeb. Ze svého sídla v Pittsburgu, USA řídí společnost PPG činnost svých poboček ve více než 60 zemích po celém světě. V roce 2010 dosáhly tržby společnosti 13,4 miliard USD. Akcie PPG jsou obchodované na newyorské burze (symbol: PPG). Pro další informace o PPG navštivte webovou stránku www.ppg.com.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.