logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Dům ATREA Kolovraty - oceněná stavba

Oceněná dřevostavba RD ATREA, Foto Alexandr Hudeček, zdroj: Atrea
Oceněná dřevostavba RD ATREA, Foto Alexandr Hudeček, zdroj: Atrea

Po úspěchu v soutěžní přehlídce Pasivní dům roku 2018 a čtenářské anketě časopisu DŘEVO&stavby - Dřevostavba roku 2018, RD ATREA uspěla i v soutěžní anketě Nadace dřevo pro život - Dřevěná stavba roku 2019 a to s projektem RD KOLOVRATY.

Projekt RD KOLOVRATY uspěl v soutěžní anketě Nadace dřevo pro život - Dřevěná stavba roku 2019. RD ATREA tak slaví další úspěch. V hodnocení odborné poroty získal dům 114 ze 116 možných bodů a umístil se tak na pěkném 3. místě.

RD KOLOVRATY

Rodinný dům s názvem Dům bez připomínek se líbil odborné porotě a uspěl v soutěžní anketě Nadace dřevo pro život - Dřevěná stavba roku 2019

Moderní dřevostavba je citlivě zasazená do stávající zástavby okrajové městské části Prahy. Jedná se o dva objekty, hlavní, prostornou a vzdušnou obytnou budovu doplňuje hospodářský objekt, ve kterém jsou umístěny sklady, dílna a dvě parkovací stání.
Jedná se o moderní skeletovou dřevostavbu s difuzně otevřenou skladbou obvodových konstrukcí. Stavební řešení, včetně propracovaných detailů, vychází z uceleného stavebního systému společnosti ATREA optimalizovaného pro výstavbu energeticky úsporných budov. Ve značné míře jsou využity přírodní obnovitelné a recyklované materiály (dřevo, desky na bázi dřeva, celulóza apod.).
Pokročilé stavební řešení doplňuje komplexní systém řízeného větrání s rekuperací tepla, vytápění, akumulace energie a přípravy teplé vody. Systém zajišťuje komfortní, ekologický a úsporný provoz.
Pro provoz domu jsou přednostně využívány lokální obnovitelné zdroje energie s inteligentním řízením provozu (fotovoltaika a tepelné čerpadlo), včetně možnosti nabíjení elektroskútru a elektromobilu.

  • Dřevostavba, novostavba s využití dotace z programu Nová zelená úsporám (2013), s 1 bytovou jednotkou
  • Kolaudace 2014 Podlahová plocha 199 m2
  • Obestavěný prostor 619 m2
  • Měrná potřeba tepla na vytápění 15 kWh/(m2a)
  • Energetická náročnost budovy (dle PENB) A - mimořádně úsporná
  • Celková neprůvzdušnost n50 0,23 h-1
  • Průměrný součinitel prostupu tepla Uem 0.17 W/m2K

Realizační skupina:








Foto Alexandr Hudeček, zdroj: Atrea

Domy ATREA

Navrhujeme a stavíme zdravé, komfortní, energeticky úsporné a ekologické dřevostavby. Pod značkou DOMY ATREA poskytujeme komplexní služby v oblasti výstavby nízkoenergetických, pasivních, nulových a plusových domů, od poradenství a osvěty přes individuální architektonický návrh a zpracování projektové dokumentace, po realizaci stavby ve vlastním certifikovaném stavebním systému. V souboru 13 pasivních domů v obci Koberovy (Český ráj) provozujeme VZOROVÝ DŮM (prohlídky a osobní konzultace).
ATREA s.r.o.
logo ATREA s.r.o.

Zásadním principem výrobního programu firmy ATREA s. r. o. je již od roku 1990 snižování energetické náročnosti provozu vzduchotechnických zařízení, hlavně uplatněním moderních rekuperačních výměníků, dokonalé vestavěné regulace a postupný přechod na plně ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.