logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

VIADRUS rozšířil nabídku oblíbených litinových radiátorů v retro designu

Litinová topidla jsou jedním z nejoblíbenějších systémů vytápění v České republice, a to především díky svojí spolehlivosti a dlouhodobé trvanlivosti při používání. Design ve stylu retro se dostává stále více do popředí a tento trend respektuje i nová řada radiátorů Dafne.

Reklama

Litinový radiátor Dafne v retro provedení
Litinový radiátor Dafne v retro provedení

Kvalitní litinové radiátory jsou alternativou k levným plechovým výrobkům, které se používají kvůli nižší ceně. Oproti nim však litinové provedení nabídne mnohem lepší vlastnosti z pohledu používání, údržby i trvanlivosti. „Výrobek z litiny má mnohem větší odolnost vůči vlhku. Uživatelé se nemusí bát, že by radiátor začal rezivět, což bývá problémem právě u plechových radiátorů“ přiblížila některé z výhod Lucie Baránková, marketingová manažerka VIADRUS.

Další podstatnou výhodou litinového provedení je lepší akumulační schopnost, takže se při vytápění domu nespotřebuje tak velké množství energie. Navíc je litinové radiátory téměř nemožné ho poškodit, protože je materiál velmi odolný a stálý.

Dafne v retro provedení

Z pohledu designu je v nabídce společnosti VIADRUS velmi různorodé složení radiátorů, avšak trendem posledních let je retro provedení, které se hodí jak do nových obydlí, tak i do starších staveb, které procházejí rekonstrukcí.
Radiátory z produktové řady Dafne mají bohatý reliéfní dekor na jednotlivých článcích, jejich povrchová úprava může být vyvedena v širokém portfoliu barev a díky snadnému sestavení není problém variabilně měnit výši výkonu přidáním či odebráním jednotlivých článků.

Výhodou litinových radiátorů je také to, že se dají připojit na jakoukoliv připojovací ocelovou trubku, jsou vysoce variabilní. Jsou kompatibilní také s kondenzačními kotli a je možné je používat jak se samotížným, tak s nuceným oběhem otopné vody. Životnost zařízení je padesát až šedesát let, takže bez problémů vydrží sloužit i po několik generací. Tomu také odpovídá délka záruky 20 let na soupravy sestavené přímo ve výrobě.

O kvalitě litinových radiátorů jsou přesvědčeni například na Pražském hradě nebo ve vile Tugendhat, kde si od výrobce radiátorů a kotlů VIADRUS nechali pro potřeby rekonstrukce vytvořit litinové radiátory na míru. „Pro vilu Tugendhat jsme vyráběli repliky původních radiátorů. Naše litinové radiátory jsou k vidění ale také ve světě, například na Radnici v Rotterdamu,“ doplňuje Baránková.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.