logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Slunolamy od českého výrobce Alaris se hodí nejen pro administrativní budovy

Druh stínění i krásný architektonický prvek pro každou moderní stavbu, který je nejúčinnější, pokud je umístěn nad okny jižní fasády. Přečtěte si vše podstatné o slunolamech.

Co je to slunolam?

Jedná se o moderní typ stínění, které tvoří venkovní lamelová konstrukce umístěná na fasádu budovy. Slunolam má za úkol, aby přímý sluneční svit nepronikal do interiéru a na určité části fasády budovy. Díky tomu se pak významně snižuje teplota v budově. A to i bez klimatizace.

Pokud si na fasádu nainstaluji slunolam, bude v interiéru šero?

V žádném případě, nemusíte se obávat. Lamely slunolamu jsou naklopeny do vhodného úhlu tak, aby odstínily přímé sluneční paprsky, které jsou příčinou přehřívání budov. O denní světlo v interiéru ale v žádném případě nepřijdete.

Hlavní rozdíl mezi vertikálními a horizontálními slunolamy

Vertikální slunolamy si můžete pořídit s lamelami ve svislé či vodorovné poloze. Nejoblíbenějším typem jsou však horizontální slunolamy, protože tento typ se instaluje nad okno a nebrání tak volnému výhledu ven. Navíc na budovách vypadá velmi hezky.

Kam se slunolamy hodí?

Slunolamy lze aplikovat jak na rodinné, tak samozřejmě na průmyslové objekty. U komerčních budov je slunolam nejen funkčním prvkem, ale zejména designovou záležitostí, která většinou udělá fasádu a tvar budovy zajímavým. Pokud je slunolam aktivní tak ji samozřejmě také rozhýbe. U rodinných domů je třeba vždy postupovat v souladu s architektonickým návrhem architekta," řekl jednatel společnosti Alaris, pan Radek Pelz. Tato úspěšná česká společnost ze Zlína se zaměřuje na výrobu bioklimatických pergol, screenových rolet a slunolamů.
SUNSYSTEM, s.r.o.
logo SUNSYSTEM, s.r.o.

Společnost SUN SYSTEM je na trhu už přes 20 let, specializuje se na vše kolem stínící techniky pro interiéry (žaluzie, rolety, japonské posuvné stěny a další) i exteriéry (markýzy, pergoly) a poskytuje klientům nadstandardní záruky a plný servis.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.