logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Světelné infrazávory jako bezpečnostní prvek u elektrických plotových bran

Naše dceřiná společnost NOVAVISIO dodává vysoce kvalitní hliníkové brány a ploty. Jedním z mnoha prvků vybavení elektrických bran od NOVAVISIO je infrazávora. K čemu je dobrá a jak funguje?

Světelné infrazávory jsou nejrozšířenějším druhem venkovních obvodových čidel. Pro ještě větší bezpečnost a komfort užívání je používá naše dceřiná společnost NOVAVISIO u křídlových bran a posuvných bran s pohony. Řídící jednotka se instaluje poblíž pohonů a brány se ovládají různě. Například pomocí tlačítka, klíčového spínače, dálkového ovladače či chytrého telefonu. Je však vždy možné, že člověk něco přehlédne. Světelné infrazávory pak u těchto typů bran slouží pro bezpečnost jejich provozu. Reagují totiž na překážku ve vjezdu a zamezí tak případným škodám na majetku, ale i možným zraněním.

Jak vlastně funguje infrazávora a jaká jsou specifika její montáže?

U NOVAVISIO můžete vše bez obav svěřit profesionálům (nově jsou tu i pro zákazníky ze Slovenska, kteří se na elektrické plotové brány mohou podívat na zde). Pokud byste se však rozhodli pro dodatečnou montáž k pohonu vaší brány, jedná se o poměrně pracnou a specifickou záležitost. Světelná infrazávora funguje tak, že mezi přijímací a vysílací stranou probíhá jeden či více infračervených paprsků. Pokud dojde k přerušení některého z nich, je vyhlášen poplach či se stane jiná potřebná akce (v našem případě je to zastavení pohybu brány). Samotná instalace tohoto typu bezpečnostního zařízení také vyžaduje naprosto rovný terén mezi vysílačem a přijímačem. Při návrhu instalace infrazávory musíte navíc pamatovat i na příkon pro vytápění infrazávor, protože nesmí docházet k orosení optiky či nánosu vlhkosti z vnější strany.


SUNSYSTEM, s.r.o.
logo SUNSYSTEM, s.r.o.

Společnost SUN SYSTEM je na trhu už přes 20 let, specializuje se na vše kolem stínící techniky pro interiéry (žaluzie, rolety, japonské posuvné stěny a další) i exteriéry (markýzy, pergoly) a poskytuje klientům nadstandardní záruky a plný servis.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.