logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Akustické sklo na budovách zvýší komfort i ochrání zdraví

Vliv vnějšího hluku dokáže účinně eliminovat akustické sklo LamiGlass Acoustic od amerického producenta Guardian. Úroveň hluku v interiéru sníží o až o 51 decibelů.

Reklama

Konečná hodnota akustické izolace závisí hlavně na tloušťce skla a složení zvukově izolační fólie, která se používá při výrobě. LamiGlass Acoustic je zároveň nejlehčím akustickým sklem na trhu, které zároveň plní i funkci bezpečnostního skla.

Za své akustické vlastnosti vděčí sklo LamiGlass Acoustic vrstvám laminovaného skla, které spojuje tenká plastová fólie. Právě ta zabrání rozpadu skla při jeho prasknutí, nehrozí tedy zranění ze střepů. Sice tenká, ale velmi pevná plastová vrstva uvnitř skla rovněž výrazně ztíží zlodějům vniknutí do budovy rozbitím okna. Sklo s fólií také chrání interiér před UV zářením. U nejtenčího, 6 mm provedení, propustí pouze 4 % UV paprsků.

Další velkou výhodou skla LamiGlass Acoustic je jeho barevná neutralita, která přináší výbornou úroveň transparentnosti. Zejména u silnějších laminovaných skel představovala propustnost světla problém, LamiGlass Acoustic však tento problém překonal. Výsledkem je více světla v interiéru.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.