logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Tepelná izolace skla postoupila na novou úroveň

Americký výrobce plaveného skla Guardian představuje novinku na poli vnějších termoizolačních skel. ClimaGuard 1.0 je sklo s nejvyšší možnou úrovní fyzicky tepelné izolace u produktů se speciální dvojitou povrchovou úpravou.

Reklama

Inovativní sklo přinese majitelům a správcům budov výrazné úspory na energiích, jejich uživatelům a nájemníkům zase očekávaný komfort.

ClimaGuard 1.0 je dobrou volbou zejména pro ty, kteří hledají sklo na vnější fasády budovy s výbornými tepelně izolačními vlastnostmi. Mimo toho se novinka může pochlubit výjimečnou čirostí a propustností světla, neutrálním vzhledem, ale i aktivní tepelnou ochranou. Sklo, které dostupné ve standardní i vrstvené verzi, je ideálním řešením pro nové budovy i renovace.

"Ve srovnání s jinými stavebními materiály poskytuje toto špičkové izolační sklo excelentní tepelnou izolaci a vysokou průhlednost zároveň. To jsou dvě klíčové vlastnosti, které architektům, stavebníkům či developerem nabízejí téměř neomezené možnosti při designováním budov, " upozorňuje Michal Hronský ze společnosti Guardian.

Hodnota Ug, což je z pohledu termoizolace nejdůležitější hodnota, u novinky od Guardianu dosahuje úrovně 1,0 W / ( m2K ). To je minimální možná hodnota prostupu tepla pro izolační dvojsklo ve složení 4/16/4. I v tomto případě platí, že čím je nižší hodnota " Ug " tím jsou i nižší výdaje na klimatizování prostoru. U verzí s trojitým glazováním Guardian dosahuje ještě nižší emisivitu Ug = 0,5 W ( m2K ).

Solární faktor skla na úrovni 53% zajišťuje efektivní využívání sluneční energie, což má za následek snižování nákladů na vyhřívání interiéru. Menší míra klimatizování zase znamená nižší emise CO2, což prospívá životnímu prostředí.

Na venkovní skleněné povrchy budov jsou zpravidla kladeny vyšší nároky, i co se týče jeho pevnosti a bezpečnosti. Guardian proto svou novinku nabízí i v bezpečnostním tvrzeném provedení pod označením ClimaGuard 1.0T.

Novinka, podobně jako ostatní typy pokovených skel ClimaGuard, je k dispozici například ve více modifikacích a tloušťkách. Pro více informací navštivte stránky www.guardian.com .

Inovativní sklo na vnější fasády budovy s výbornými tepelně izolačními vlastnostmiClimaGuard 1.0
 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.