logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Hala roku Akademik má vítěze a známe i ty, kteří pojedou do Švédska

Modely udivovaly nápady i provedením. Bambus jako stavební materiál je náročný, nepravidelný, to komplikovalo výrobu modelu zastřešení skládky soli s dopravníkem. Podívejte se s naší kamerou na zajímavé chvíle i odborný komentář Tomáše Kozáka, ředitele společnosti LLENTAB, lídra v oboru ocelových hal.

Reklama

V roli mediálního partnera jsem si užili výbornou atmosféru letošního ročníku soutěže Hala roku Akademik na Fakultě stavební ČVUT, kde se tentokrát utkalo 47 týmů z Česka, Slovenska a Polska.

„Zastřešení skládky soli s dopravníkem“, znělo letošní zadání soutěžní konstrukce. Letos studenti mohli konstrukci postavit pouze z přírodního bambusu a z provázků a navíc byli limitováni maximální délkou jednotlivých konstrukčních prvků. I přes toto ztížení modely udivovaly nápady i provedením.
„Bambus jako stavební materiál je náročný, nepravidelný, to studentům komplikovalo výrobu modelu. Na donesených konstrukcích bylo vidět, že jejich návrhu i přípravě věnovali hodně času a snažili se najít to nejlepší řešení,“ říká doc. Vladimír Žďára z Fakulty stavební ČVUT, katedry konstrukcí pozemních staveb, která je odborným garantem soutěže.

Llentab jako lídr ocelových hal má k projektantům a halovým stavbám blízko

Hala roku Akademik probíhá pod záštitou prof. Jiřího Máci, děkana Fakulty stavební ČVUT v Praze, a ČKAIT, sponzorsky ji podpořily významné firmy z oblasti stavebnictví. Nováčkem mezi partnery byla společnost LLENTAB, lídr v oboru ocelových hal, s více než 10 000 ocelovými montovanými halami v Evropě a více než 1 000 projekty v ČR, nabídl pro studenty skvělou cenu nad rámec povinností partnera - týden ve Švédsku nejen o halách a projektování, ale také v krásné přírodě a s plným servisem.


"Soutěž je nám sympatická, protože podporuje snahu o nalezení optimální varianty konstrukce s co nejlepšími parametry. To je velmi blízké tomu, co děláme i my v LLENTABu již téměř 50 let. Soustavně vylepšujeme konstrukční řešení, tak abychom co nejlépe vyhověli požadavkům našich klientů," říká Radek Těšík, marketingový manažer LLENTAB a pokračuje: "Projekce a projektanti obecně jsou velmi důležitou součástí naší společnosti. Jen pro vaši představu v rámci celé skupiny zaměstnáváme kolem 100 projektantů. V neposlední řadě cítíme zodpovědnost za budoucí vývoj konstrukčního řešení založeného na ocelových profilech."

Známe vítěze Haly roku Akademik 2019 i ty, kteří pojedou do Švédska

TZB-info: Na co se tedy držitelé vaší speciální ceny mohou těšit?
Radek Těšík, LLENTAB: "Rozhodli jsme se, že členové jednoho z vítězných týmů budou mít možnost navštívit centrálu naší společnosti ve Švédsku a během 5ti denní stáže pak na vlastní oči uvidí, jak haly projektujeme, vyrábíme i montujeme. Podívají se do města Kungshamn, kolébky ocelových hal v Evropě, a navštíví řadu unikátních referenčních projektů a mnohem více."

Gratulujeme vítězům. Děkujeme pořadatelům ze tak zajímavou akci a možnost být u toho. Děkujeme LLENTABu za podporu soutěže nad rámec povinností a děkujeme, že nám s kamerou byli odbornými průvodci a těšíme se, že nám studenti i Llentab své zážitky z cesty zprostředkují.





Vlevo: předání speciální ceny Společnosti LLENTAB, uprostřed: doc. Vladimír Žďára z Fakulty stavební ČVUT, katedry konstrukcí pozemních staveb, která je odborným garantem soutěže, vpravo: Tomáš Kozák, výkonný ředitel LLENTAB
 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.