logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Lídr ocelových hal LLENTAB nabízí v soutěži Hala roku Akademik zajímavý týden ve Švédsku

Týden ve Švédsku nejen o halách a projektování, ale také v krásné přírodě a s plným servisem, to je dobrá motivace, že? LLENTAB s více než 10 000 ocelovými montovanými halami v Evropě a více než 1 000 projekty v ČR nabídl pro studenty skvělou cenu nad rámec povinností partnera.

Reklama

Super nabídka pro studenty ze soutěže Hala roku Akademik

LLENTAB se v letošním roce zapojil jako partner do soutěže Hala roku Akademik. Splnil povinnosti partnera, ale přišel i se super nabídkou navíc. Protože nás to v redakci zaujalo, natočili jsme pozvánku a položili jsme pár otázek Radku Těšíkovi, marketingovému manažerovi LLENTAB. Na natáčení přišel on i kolegyně náležitě vybaven a odpovědi si můžete přečíst pod videem.

Díky vlastní projekci, automatizovaným výrobním linkám a zkušeným montážním týmům se LLENTAB řadí mezi čelní projektanty, výrobce a dodavatele nejen průmyslových ocelových hal v Evropě. Na vývoji systému montovaných ocelových hal LLENTAB pracuje soustavně již od roku 1972 a od svého založení již zrealizoval více než 10 000 hal v Evropě a více než 1 000 projektů v ČR.

TZB-info: Zapojili jste se jako partner do soutěže Hala roku Akademik, která právě probíhá na Stavební fakultě ČVUT a kde soutěžní týmy vytváří konstrukce, které se pak zatěžují a hraje se o to, která konstrukce více vydrží. Jde o znalosti, odvahu a kreativitu. Co je víc? Zaujmout a podpořit budoucí projektanty, podpořit téma ocelových hal na stavební fakultě nebo prostě vidět LLENTAB u zajímavé profesní akce?

LLENTAB: Předně je nám soutěž sympatická, podporuje snahu o nalezení optimální varianty konstrukce s co nejlepšími parametry. To je velmi blízké tomu, co děláme i my v LLENTABu již téměř 50 let. Soustavně vylepšujeme konstrukční řešení, tak abychom co nejlépe vyhověli požadavkům našich klientů. Projekce a projektanti obecně jsou velmi důležitou součástí naší společnosti. Jen pro vaši představu v rámci celé skupiny zaměstnáváme kolem 100 projektantů. V neposlední řadě cítíme zodpovědnost za budoucí vývoj konstrukčního řešení založeného na ocelových profilech.

TZB-info: Všechny profily vyrábí LLENTAB z vysokopevnostní oceli, která je za studena ohýbána právě do požadovaných profilů. Veškeré montážní prvky jsou připraveny přímo ve výrobě, a tak následná montáž spojovacím materiálem na stavbě je velmi rychlá. To je ověřená a osvědčená praxe, ale jste zvědaví na možnosti řešení, které použijí studenti pro své modely? Může se vlastně v rámci soutěže objevit něco, co svou podstatou zaujme i vás?

LLENTAB: To se samozřejmě může stát, a i to je další z řady důvodu proč tuto soutěž rádi podporujeme. Důkladně zanalyzujeme všechny představené modely a zveřejníme nejzajímavější nápady. Upřímně s napětím očekáváme, s čím studenti přijdou.

TZB-info: Partnerství soutěže znamená finanční příspěvek fakultě, závazek i na další ročníky, ale vy jste šli nad rámec povinností partnera. Nabídli jste hodně zajímavou cenu pro ty nejlepší. O co jde?

LLENTAB: Je to tak. Rozhodli jsme se, že členové jednoho z vítězných týmů budou mít možnost navštívit centrálu naší společnosti ve Švédsku a během 5ti denní stáže pak na vlastní oči uvidí, jak haly projektujeme, vyrábíme i montujeme. Podívají se do města Kungshamn, kolébky ocelových hal v Evropě, a navštíví řadu unikátních referenčních projektů a mnohem více. Předpokládáme, že pokud se studenti účastní zmiňované soutěže a chtějí uspět, musí vynaložit jistou dávku úsilí a vyjadřují tím, že se o danou problematiku zajímají hlouběji. Věříme tedy, že naše nabídka bude pro ně tou pravou odměnou.

TZB-info: Jak je pro vás důležitá „líheň“ odborníků na školách?

LLENTAB: Jak jsem již zmínil v úvodu, oddělení projekce je pro nás velmi důležité a projektanti jsou v řadách našich zaměstnanců hojně zastoupeni. Obecně je u nás systém vysokého učení technického na velmi dobré úrovni, to se pak následně odráží i v praxi, a z toho těží i naše společnost. Poměrně často se stává, že jsme volbou studentů při jejich výběru prvního zaměstnání, což nás velmi těší a máme připravený program právě pro integraci čerstvých absolventů.

TZB-info: Na závěr připomeňme některé z vašich zajímavých referencí, protože ocelová montovaná hala neznamená jen průmyslové krabice u dálnice.

LLENTAB: Máte naprostou pravdu, když se vysloví ocelová hala, mnozí si představí výrobní, skladovou popř. zemědělskou halu. Tato skladba hal sice stále převládá, ale velmi často stavíme např. i sportovní a prodejní haly. Jen namátkou kdybych měl zmínit nějaké sportovní haly, napadá mne řada hokejových stadionů na Slovensku, fotbalové haly ve Švédsku nebo různé víceúčelové haly u nás. Co se týká prodejních hal, tak jistě zajímavou referencí je Tanum Shopping Center ve Švédsku s rozlohou více než 38 000 m2 nebo prodejní showroom společnosti Car Point v Praze Tuchoměřicích. Dalších téměř 4 000 vybraných referenčních projektů je k vidění na www.llentab.cz/reference/





Tak držíme palce všem přihlášeným a těšíme se ve čtvrtek 25. dubna 2019.

Budeme u toho a budeme rádi, pokud s námi LLENTAB bude jako odborný průvodce s námi.

Děkuji za rozhovor Ing. Dagmar Kopačková, Ph.D.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.