logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Optimalizace domu z hlediska spotřeby energií a získání dotace

Energetická náročnost domu je ovlivněna jeho architekturou, kvalitou obálky a technickým zařízením. Společnost Biosuntec optimalizuje domy ze všech jmenovaných hledisek, navrhuje úsporné systémy vytápění, chlazení, větrání, ohřevu vody, využití elektrické energie, řízení, a to s využitím obnovitelných zdrojů. Zajistí navíc získání dotace, která kompenzuje vícenáklady spojené se změnami, a to jak ve fázích přípravy stavby, tak v pozdějších fázích. V rozhovoru odpovídá Kurt Hartmann, obchodní ředitel společnosti Biosuntec.

Reklama

Společnost Biosuntec především zajišťuje efektivní hospodaření s energií v domě. „Dodáváme kompletní energetický systém, který stavbu umí vytopit, vychladit, provětrat, vyrobit elektřinu, přebytky uložit do TV, dobíjet bateriové úložiště, dobíjet elektromobily,“ říká pan Kurt Hartmann, obchodní ředitel společnosti Biosuntec a dodává: „Nezabýváme se však jen energetickými systémy, ale aby vše dobře fungovalo, optimalizujeme i obálky budov, takže snižujeme energetickou ztrátu.

Kompletní systém obsahuje tepelná čerpadla, rekuperace, ale i záložní zdroje energie, fotovoltaickou elektrárnu, která je dimenzovaná podle potřeb klienta. „Když se odladí technologie s obálkou budovy, tak je možné pro drtivou většinu klientů získat i dotační titul. Snažíme se o ten nejvyšší, který lze, to znamená 485 tisíc korun. A takový dům splňuje již pasivní standard, byť jako pasivní původně projektovaný není,“ vysvětluje Kurt Hartmann.

Podle slov Kurta Hartmanna zájem o služby společnosti výrazně roste. „První dům, kde se řešila energetika, se stavěl před pěti lety. Oboru se věnujeme přes 7 let. Teprve rok nabízíme do prodeje celou technologii. Letos máme 60 realizací. Příští rok očekáváme přes 120 zakázek.

Pro případné nové klienty společnost organizuje prohlídky v domech optimalizovaných z hlediska energie, obálky budovy a kvality vnitřního prostředí. „Klienti tak mohou na vlastní oči vidět, jak takový dům ve skutečnosti funguje, že se nejedná o nic přetechnizovaného,“ ubezpečuje Kurt Hartmann. „Pokud se klient obrátí na společnost Biosuntec se svou studií nebo projektem rodinného domu, tak do 3 dnů dostanou informaci, zda má smysl projekt upravovat a řešit dotaci.

Pro více informací si poslechněte záznam rozhovoru ve videu.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.