logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Novinky v nabídce společnosti IVAR CS

Tímto příspěvkem bychom Vám rádi představili některé z novinek v nabídce společnosti IVAR CS.

Jedná se o novou generaci regulátorů topných systémů IVAR.IHCC, které uspokojí náročné požadavky kladené na řízení topných systémů v nových, ale i rekonstruovaných malých a středních objektech. Z produktů zařazených v katalogu IVAR TT bychom Vám rádi představili regulátory IVAR.SOLAR ISTDC a ITDC určené pro nejširší použití v malých a středních solárních aplikacích a nové solární kolektory IVAR.SOLAR ARIS. Solární kolektory IVAR.SOLAR ARIS jsou již samozřejmě zařazené v Seznamu výrobků a technologií pro dotační program Zelená úsporám.

IVAR CS PŘEDSTAVUJE


IVAR.SOLAR IHCC

Nová generace kompaktních digitálních ekvitermních regulátorů topných systémů určených pro řízení různých topných systémů, oddělené řídicí funkce mohou být různě aktivovány nebo deaktivovány, což umožňuje velmi dobrou adaptaci regulátoru pro specifické topné systémy a požadavky uživatelů. V menu regulátoru lze vybírat z několika jazyků včetně českého a při uvádění zařízení do provozu je možné využít jednoduchého průvodce, který Vám umožní snadno a rychle provést veškerá potřebná nastavení pro bezproblémový a maximálně efektivní provoz celého topného systému. Samozřejmostí je možnost volby varianty regulátoru s nebo bez ohřevu TV, řízení přímého a směšovaného topného okruhu a spínání zdroje tepla. Regulátory jsou vybaveny funkcemi pro řízení topného systému s akumulační nádobou. Řízení topných systémů je prováděno na základě venkovní teploty, a pokud je vyžadováno, tak také vnitřní teploty. Ekvitermní křivku lze velmi jednoduše upravovat tak, aby její tvar vyhovoval provozním požadavkům v průběhu celé topné sezóny od přechodných období na jaře a na podzim až po nejnižší teploty v zimním období. Volba řízeného topného systému je prováděna na základě předem daných hydraulických schémat (pro IHCC4 je k dispozici 6 předdefinovaných schémat, pro IHCC5 jsou k dispozici 3 schémata). Pro regulátory IHCC je k dispozici simulátor provozu na PC. Přehled funkcí regulátorů je dobře patrný z tabulky. Veškerá použitelná schémata jsou k dispozici v katalogu IVAR CS nebo na internetových stránkách společnosti IVAR CS.

IVAR TT PŘEDSTAVUJE


IVAR.SOLAR ISTDC

Nové typy solárních regulací IVAR.SOLAR z nabídky katalogu IVAR TT nabízejí snadnou obsluhu, široké možnosti nastavování jednotlivých parametrů důležitých pro efektivní provoz solárních soustav s jedním nebo se dvěma spotřebiči tepla a s jedním nebo se dvěma kolektorovými poli.

IVAR.SOLAR ISTDC je regulátor pro jednoduché solární systémy s jedním kolektorovým polem a s jedním spotřebičem tepla. Regulátor lze také využít pro řízení přečerpávání topné vody mezi dvěma zásobníky nebo jako časově řízený termostat. Regulátor je vybaven displejem se symboly jednotlivých prvků solárního systému, s českým menu a s jednoduchým průvodcem pro uvedení do provozu. Možnost připojení až 3 teplotních čidel Pt 1000, 1 výstupní relé 230 V pro ovládání oběhového čerpadla nebo přepínacího 3cestného ventilu. Možnost nastavení spínací diference, funkce zpětného vychlazování, funkce bezpečnostního odstavení kolektorů, výpočet dodané solární energie dle zadaného průtoku teplonosného média. Možnost využití 8 předprogramovaných hydraulických schémat.


IVAR.SOLAR ITDC2

IVAR.SOLAR ITDC2 je regulátor umožňující řízení složitějších solárních systémů s jedním nebo se dvěma kolektorovými poli a více spotřebiči tepla (TV + bazén, TV + topení atd.). Regulátor disponuje stejnými funkcemi jako IVAR.SOLAR ISTDC a navíc umožňuje využití druhého reléového výstupu a výběr až z 20 schémat zapojení.

Pro oba nové regulátory IVAR.SOLAR jsou k dispozici simulátory na PC, což velmi usnadňuje případný servisní zásah, který lze v mnoha případech provést v podstatě "přes telefon", což je podstatně levnější a rychlejší. V případě požadavku na řízení rozsáhlejších a složitých solárních systémů s více odběry tepla a s potřebou řízení více oběhových čerpadel, případně i oběhových čerpadel s řízenými otáčkami je možné využít speciální solární regulátory pro velké systémy IVAR.SOLAR ITDC4 a ITDC5. Více informací o těchto regulátorech lze získat od obchodních zástupců firmy IVAR CS. Veškerá použitelná schémata a technické listy k regulátorům IVAR.SOLAR ISTDC a ITDC2 lze nalézt v katalogu IVAR TT nebo na internetových stránkách www.ivarcs.cz.

Další novinkou v sortimentu katalogu IVAR TT jsou ploché, rámové kolektory IVAR.SOLAR ARIS, které svými rozměry, výkonovými parametry, velkou variabilitou a jednoduchostí montáže vyhovují všem požadavkům kladeným na moderní solární systémy. Kolektory jsou dodávány ve třech variantách a to kolektory IVSAR2004V (vertikální) a IVSAR2004H (horizontální) o ploše 2,09 m2 a kolektor IVSAR2504V (vertikální) o ploše 2,49 m2. Kolektory se připojují pomocí svěrného šroubení na Cu potrubí 22 mm a lze jich spojit až 6 ks do jedné řady. Kolektory jsou vybaveny selektivní absorpční vrstvou, která je navařena na Cu výměník pomocí laseru. Rám kolektoru je vyroben ze slitiny hliníku, což zaručuje nízkou hmotnost a vysokou pevnost kolektoru. Krycí sklo je 4 mm silné o vysoké pevnosti, aby odolávalo i silnému krupobití. Solární kolektory IVAR.SOLAR ARIS lze velmi efektivně využívat pro ohřev TV, podporu vytápění a ohřev bazénové vody. Na kolektory IVAR.SOLAR ARIS byl vydán certifikát SZÚ Brno a SOLAR KEYMARK a plně vyhovují požadavkům programu ZELENÁ ÚSPORÁM.

Veškeré informace o novinkách v katalozích IVAR CS a IVAR TT získáte na internetových stránkách nebo od našich obchodně-technických zástupců. Nové katalogy si lze také vyžádat telefonicky nebo e-mailem.


IVAR CS spol. s r.o.
logo IVAR CS spol. s r.o.

Společnost IVAR CS spol. s r.o. působí, jako reprezentant obchodně technického zastoupení řady evropských firem působících v oboru TZB dle kategorizace použití. IVARTRIO - rozvody podlahového vytápění, rozvody k otopným tělesům včetně jejich připojení, ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.