logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Střechy Praha 2021

Střechy Praha 2021

Veletrh zůstá­vá klíčovou událostí v oboru a opět nastartuje novou stavební sezónu! Těšíme se ve dnech 4. až 6. února 2021 na výstavišti v Praze Letňanech.

Reklama

Soubor veletrhů STŘECHY PRAHA, SOLAR PRAHA a ŘEMESLO PRAHA v tradičním termínu

Přípravy 23. ročníku veletrhu STŘECHY PRAHA pokračují v plném nasazení, a to i přes koronavirovou pandemii, která se zřetelně dotkla veletržního průmyslu. Veletrh zůstává klíčovou událostí v oboru a opět nastartuje novou stavební sezónu!
Soubor veletrhů STŘECHY PRAHA, SOLAR PRAHA a  ŘEMESLO PRAHA se uskuteční v tradičním termínu na počátku února, konkrétně ve dnech 4. až 6. února 2021 na výstavišti v Praze Letňanech.

Ohlédnutí za uplynulým ročníkem

  • Letos v únoru navštívilo soubor veletrhů více než 25 000 lidí se zájmem o střechy, rekonstrukce a kvalitní bydlení.
  • Zúčastnilo se jej 170 vystavovatelů z osmi zemí, mezi nimiž nechyběli největší světoví výrobci střešních materiálů.

ZVÝRAZNĚNÁ TÉMATA 2021

Veletrh každoročně reaguje na aktuální dění související s jeho náplní, a to jak na stavebním trhu, tak v legislativě i ve společnosti. Proto jsou každoročně vyhlašována zvýrazněná témata. Pro rok 2021 jimi budou zadržování dešťové vody, zelené střechy a ve větší míře se veletrh bude věnovat i stínicí technice. Na minulý ročník pak naváže projekt digitalizace v oboru střech.

Zadržování dešťovky s podporou státu i veletrhu

Jedním z nových nařízení bude například povinnost u všech novostaveb zadržovat dešťovou vodu nebo umožnit její zasakování. Novela zákona by od roku 2021 už měla začít platit a veletrh k tomu nabídne nejčerstvější informace. Šetření pitnou vodou je naléhavým celospolečenským tématem. Ochrana vody a hledání nových vodních zdrojů se proto týká každého, nejen obcí, měst a firem, ale i domácností. Cílem je nahradit pitnou vodu dešťovkou tam, kde je to možné. Efektivním řešením je například zadržování dešťové vody pro budoucí použití v retenčních nádržích. Vystavována budou i mnohá další řešení a návštěvníci mohou využít také poradenské centrum s odborníky na tuto problematiku.

Zelené střechy

Voda úzce souvisí s dalším zvýrazněným tématem, kterým jsou zelené střechy. Umožňují zadržet velké množství dešťové vody, ochlazují dům i své okolí, eliminují přehřívání konstrukce a celkově snižují tepelné výkyvy prostor pod střechou v letních i zimních měsících.Odpovědi na všechny otázky související se zelenými střechami poskytnou odborníci v poradenských centrech, vystavovatelé představí řešení pro realizace zelených střech a fasád a nabídnou tak nové možnosti pro vytvoření příjemného prostředí k trávení volného času, k odpočinku, ale především ke zlepšení životního prostředí. Vegetačním střechám se bude věnovat i Fórum střešních konstrukcí, pořádané komorou ČKAIT druhý veletržní den.

Stínicí technika

Nově akcentovaným tématem na veletrhu bude ochrana interiéru před přehříváním od slunce. Častěji se zde proto setkáte se stínicí technikou. Připomeneme, že vnější stínění je efektivnější než vnitřní, ale že obě varianty mají svá opodstatnění. Veletrh představí pestrou paletu vnitřních i venkovních rolet všech výrobců střešních oken. Chybět nebudou ani markýzy a pergoly pro terasy, které jako provozní střechy patří též do náplně veletrhu. Stínicí systémy s manuálním i dálkovým ovládáním, nebo automaticky řízené, jsou STŘECHY PRAHA 2021 zárukou, že si vybere každý.
Nápomocna jim k tomu může být i dotace z programu Nová zelená úsporám na pořízení venkovního stínění (rolety, žaluzie, slunolamy apod.), o kterou mohou vlastníci rodinných domů při splnění daných podmínek žádat až do 31. 12. 2021.

Digitalizace řemesel

Intenzivně pracujeme na pokračování vloni nastartovaného projektu z oblasti digitalizace výroby a řemesel a zavádění technologických novinek v našem oboru. Digitalizaci vidíme jako ideální řešení pro efektivnější výrobní procesy a úsporu nákladů ve všech směrech. Navíc se výborně osvědčila v době omezených osobních kontaktů při letošní pandemii. Veletrh představí dostupné technologie z oblasti zaměřování střech, 3D modelování střech a také výškové inspekce střech a budov pomocí dronů i jiných prostředků. K vidění budou řešení pro detekci zatékání střech, analýzy oslunění střešních ploch pro efektivitu solárních elektráren, konfigurátory a další aplikace. Vše doplní stavební softwary a také špičkové digitalizované nástroje a nářadí. Většina z nich se bude prezentovat v rámci už tradičního bloku, nazývaného Festival dřeva a nářadí.

Z oboru střech neuhýbáme

I přes mnoho změn ve veletržním segmentu připravujeme opět jednoznačně definovaný, specializovaný veletrh o střechách a všem, co s nimi souvisí. Důraz přitom klademe na technologické novinky a nová systémová řešení. Velkou část návštěvníků tvoří odborná veřejnost, proto opět nebude chybět rozsáhlý odborný doprovodný program. Střechy Praha 2021 tak jako pokaždé nabídnou komplexní průřez střešními materiály, rozšířený o další ročník Festivalu dřeva a nářadí, poutavé ukázky řemesel, atraktivní soutěže a oblíbená bezplatná poradenská centra. Při přípravách veletrhu nezapomínáme ani na aktuální dění kolem koronavirové pandemie. Naše kroky přizpůsobujeme momentálnímu stavu tak, aby veletrh Střechy Praha byl opět příjemným a nově i zdravotně bezpečným místem setkávání všech střechařů.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.