logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Reflexně izolační nátěr je dobrou volbou při zateplování domů

Izolační nátěrová hmota ABAMAL dokáže vyřešit úskalí, které se pojí s konvenčním zateplováním zejména starších nemovitostí...

Zateplování domů je v současné době jedním ze způsobů, jak mohou lidé reagovat na zvyšující se ceny energií. Standardně se vnější fasáda zatepluje pomocí minerálních vat, avšak na trhu existuje ještě jedna technologie, která dokáže dům vhodně izolovat. Jde o reflexně izolační nátěry ABAMAL.
 
Výhodou reflexně izolačních nátěrů ABAMAL je fakt, že se dají s konvenčními metodami zateplení kombinovat. Znamená to, že pokud má již dům zateplenou fasádu, lze reflexně izolační nátěrovou hmotou ošetřit interiér. V takovém případě se v létě tepelné záření, které proniká zvenčí od slunce skrze minerální vatu do stavební konstrukce, odrazí od vrstvy reflexně izolačního nátěru na interiérové stěně a vrátí se opět skrze tento materiál do prostoru ven. A v zimě zároveň funguje jako paralelní řešení, které v kombinaci s konvenční metodou ještě efektivněji zabraňuje úniku tepla z domu ven.
 
Izolační nátěrová hmota ABAMAL dokáže vyřešit úskalí, které se pojí s konvenčním zateplováním zejména starších nemovitostí. Zateplení domu v kombinaci s výměnou oken za plastová totiž dům vyloženě utěsní a ani stálá mikroventilace v takovém případě nestačí k tomu, aby se se v objektu nehromadila vlhkost, která pak kondenzuje na chladných stěnách, kde vznikají plísně. „Reflexně izolační nátěr ABAMAL má tu vlastnost, že dokáže teplo na stěně rozložit, nevznikají tepelné mosty a vodní pára nemá kde kondenzovat. Znamená to, že nátěr dokáže také dobře zabránit vzniku plísní, zároveň je nátěr ale paropropustný.

Více informací


 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.