logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Střešní krytiny, izolace – a co dál? Objevte neobvyklé možnosti polykarbonátu!

Zdroj foto: tantafoto / Adobestock.com
Zdroj foto: tantafoto / Adobestock.com

Více než o polovinu lehčí než tvrzené sklo a s vysokou propustností světla. Čiré desky z polymerního plastu mají všechny vlastnosti tradičního zasklení, ale jsou mnohem odolnější. Jak využít potenciál této suroviny?

Zábradlí, kryty balkonů a stříšky z pevného polykarbonátu

Silnější panely jsou ideální pro konstrukci stříšek, zábradlí a jako kryty balkonů. Díky použití moderních technologií jsou konstrukce z polykarbonátu odolné vůči škodlivým vnějším vlivům, jako je UV záření, vlhkost, mechanické poškození nebo stlačení. Na rozdíl od skla se netříští na ostré kusy a ani při poškození neohrožují bezpečnost uživatelů.

Pevný polykarbonát na veřejných prostranstvích

Trvanlivost plastu je skutečně působivá! Věděli jste, že se pevný polykarbonát používá k výrobě ochranných štítů pro policii? Z plastu se také vyrábějí nárazové štíty a průhledné tabule, které najdete ve veřejných budovách, nákupních centrech nebo na nádražích. Právě neuvěřitelná mechanická pevnost způsobila, že plastové desky téměř zcela nahradily tradiční zasklení. Polykarbonátové konstrukce jsou také velmi bezpečné, takže se nemusíte bát, že by je poškodil vandal. Pokud provozujete obchod nebo provozovnu služeb a chcete ochránit své zboží před krádeží nebo náhodným poškozením, průhledné zakrytí by se mohlo stát hitem.

Plastové panelové konstrukce na míru v zahradě

Tím to nekončí! Pevný polykarbonát vyrobený na míru se dobře uplatní i v zahradnictví. Plastové desky lze použít jako konstrukční prvky ve sklenících nebo zimních zahradách. Jsou nejen odolné, ale také se snadno čistí a po mnoho let si zachovávají svůj tvar a vysoký stupeň průhlednosti. Díky jejich snadnému zpracování je lze tvarovat do libovolného tvaru – buď mechanicky, nebo termoplasticky. Pomocí intuitivního konfigurátoru na stránkách Plasticexpress.cz můžete snadno určit parametry panelu – jeho šířku, tloušťku a dokonce i tvar. Navrhování komponentů ještě nikdy nebylo tak snadné!

Více informací

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.