logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Jak orientovat zastřešenou terasu u vašeho domu

Terasy u rodinných domů primárně slouží k odpočinku v průběhu dne a posezení s přáteli. Vzhledem k tomu je důležité myslet na jejich správnou orientaci. Podle čeho se rozhodnout?

Na jakou místnost terasu navázat

Jelikož na terasu pravděpodobně budete hojně vodit návštěvy, měla by navázat na takovou místnost, která bude hostům dobře přístupná. Zpravidla se proto bude jednat o kuchyň nebo obývací pokoj.

Světová strana hraje roli

Než se pustíte do samotné stavby domu, vyplatí se uvažovat nad tím, na jakou světovou stranu bude terasa mířit. Pokud budete terasu orientovat na západ, pravděpodobně budete bojovat s vysokými teplotami v průběhu odpoledne. Na druhou stranu si budete užívat krásu zapadajícího slunce.

Pokud ostré slunce není tím pravým pro vás, pravděpodobně se rozhodnete spíše pro orientaci na jih, sever či východ. Skvělou a oblíbenou volbou je například orientace terasy na severovýchod. Díky tomu si budete moct po ránu vypít kávu za příjemného svitu slunce a odpoledne si užít osvěžující chládek.

Jak terasu u domu zastínit

Pokud na vaši terasu přece jen budou dopadat ostré sluneční paprsky, můžete se rozhodnout pro zastínění. Nejmodernější možností zastřešení terasy u domu jsou bioklimatické pergoly s naklápěcími lamelami, které dokáží reagovat na aktuální počasí. Případně lze sáhnout po screenových roletách pro redukci ostrého bočního slunce.

Podívejte se na nabídku bioklimatických pergol


SUNSYSTEM, s.r.o.
logo SUNSYSTEM, s.r.o.

Společnost SUN SYSTEM je na trhu už přes 20 let, specializuje se na vše kolem stínící techniky pro interiéry (žaluzie, rolety, japonské posuvné stěny a další) i exteriéry (markýzy, pergoly) a poskytuje klientům nadstandardní záruky a plný servis.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.