logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Jak poznat kvalitní polystyren?

Vhodně zvolený materiál pro zateplení může ušetřit desítky tisíc na energiích. V zimě chrání dům před úniky tepla,v létě naopak udržuje uvnitř domu nižší teplotu a šetří energie za klimatizaci.

Vhodně zvolený materiál pro zateplení může obyvatelům domu ušetřit desítky tisíc na energiích. V zimě chrání dům před úniky tepla, v létě naopak udržuje uvnitř domu nižší teplotu a šetří energie za klimatizaci. Lidé by si měli dát pozor nejen na kvalitu provedení zateplení, ale též na kvalitu samotného materiálu. Nekvalitní izolant má horší izolační vlastnosti, které nepřinesou dostatečnou úsporu na energiích. Sdružení EPS ČR informuje o nejvyužívanějším izolačním materiálu v ČR, tj. pěnovém polystyrenu.

Důležité je však také dávat pozor na projekt. „Když si vyberete zateplení o tloušťce pár centimetrů, od začátku vás nečeká nic jiného než problémy. Již v počátku je potřeba se věnovat plánování opravdu pečlivě a dát na rady odborníků. Ti by vám měli doporučit zateplení v tloušťce minimálně 15-20 centimetrů, tloušťka izolantu se na celkových nákladech na zateplení stěny podílí jen cca z 10 %,“ připomíná Pavel Zemene.


Sdružení EPS ČR
logo Sdružení EPS ČR

Sdružení EPS ČR je národní organizace založená s cílem koordinovat vývoj aplikací z pěnového polystyrenu (EPS), podílet se na tvorbě norem, kontrolovat kvalitu a bezpečnost výrobků, poskytovat konzultace a podílet se na úsporách energie.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.