logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Nebyli jste na veletrhu ISH 2023? Prohlédněte si výrobky oceněné Design Plus. Část 1/3

Koupelny, toalety

Stručný pohled na výrobky, které odborná porota veletrhu ISH 2023 ocenila cenou Design Plus.

Reklama

Do tradiční soutěže o prestižní cenu Design Plus zaštítěnou veletrhem ISH 2023 bylo doručeno celkem 133 návrhů od 88 společností ze 23 států. Veletrh ISH 2023 se zaměřuje na řešení pro udržitelnou budoucnost. V sektoru vytápění se to týká inovací, které snižují spotřebu energie v budovách, zvyšují energetickou účinnost a více zohledňují obnovitelné energie. V sektoru sanitární keramiky je udržitelnosti dosahováno prostřednictvím výrobků šetřících vodu a energii, průmyslové výroby šetrné k životnímu prostředí, udržitelných materiálů a odolného designu. V tomto trendu postupovala porota složená ze čtyř odborníků, která vybrala 32 produktů, které získaly označení „Design Plus“ a byly vystaveny na během ISH.

V následujícím přehledu jsou u výrobků uvedeny mírně upravené texty, kterými byly oceněné výrobky uvedeny v oficiálním přehledu.

Vítězové soutěže o cenu Design Plus podporované ISH 2023

Koupelny, toalety

BetteAir – Plochá sprchová vanička

Výrobce: Bette GmbH & Co. KG; Design: Produktdesign Tesseraux+Partner
Výrobce: Bette GmbH & Co. KG
Design: Produktdesign Tesseraux+Partner

Plochá, plošší – sprchová vanička: BetteAir, první plochá sprchová vanička na světě vyrobená z glazované titanové oceli. BetteAir se tak dokonale integruje do podlahy, že je sotva znatelná, což je milník v koupelnové architektuře. A co víc, instalace v úrovni podlahy je skutečnou revolucí, protože ji lze také lepit přímo na potěr jako běžnou dlažbu.

DIVA – Koupelnový nábytek

Výrobce: SCARABEO CERAMICHE SRL; Design: SCARABEO CERAMICHE SRL
Výrobce: SCARABEO CERAMICHE SRL
Design: SCARABEO CERAMICHE SRL

Podstatná elegance výrobků DIVA upoutá vaši pozornost. Nabízí vytříbenou vizi a více skrytých funkcí, které můžete objevit. DIVA je nový koncept koupelnového nábytku, který doplnil eklektickou kolekci umyvadel Moon.

Portal – Revoluční a unikátní systém umyvadla pro veřejné toalety

Výrobce: Eumar Santehnika OÜ; Design: Eumar Design
Výrobce: Eumar Santehnika OÜ
Design: Eumar Design

Portal má futuristický design, který inspiruje uživatele. Portal je vstupem do jiné dimenze a stane se ústředním bodem vašeho koupelnového prostoru. Elegantní jakoby plovoucí umyvadlo je zasazené do gigantického kulatého zrcadla s extravagantním a lákavým osvětlením. Portal je umyvadlo speciálně navržené pro věk sociálních sítí. Proměňte svou koupelnu v magnet na selfie a nechte své návštěvníky šířit informace o vaší firmě do svých sociálních kruhů.

Woodio Block toilet – WC

Výrobce: Woodio Oy; Design: Woodio Oy
Výrobce: Woodio Oy
Design: Woodio Oy

Woodio Block je první 100% voděodolný klozetová mísa z masivního dřeva na světě vyrobená ze skutečných dřevěných třísek a pokročilých pryskyřic. Woodio Block se vyrábí ve Finsku s minimální uhlíkovou stopou. Moderní, subtilní a kulatě tvarované nástěnné WC oslavuje skandinávskou formu a funkci a zároveň nabízí dobré, ekologické svědomí.

Genesi – Umyvadlová baterie

Výrobce: Bruma Europa, Lda; Design: DSB Design Studio
Výrobce: Bruma Europa, Lda
Design: DSB Design Studio

BRUMA, která je na trhu již více než 65 let, je synonymem zkušeností, kvality a inovace při vytváření vodovodních baterií. Jejich výrobní proces je stále více udržitelný a kombinuje nejmodernější průmyslové techniky s pečlivou řemeslnou zručností. Výsledkem je Genesi – pocta přírodě a inovativnímu designu, který ve svých nečekaných tvarech nechává prostor pro představivost.

Joe – Kolekce armatur

Výrobce: RVB sa/nv; Design: RVB sa/nv
Výrobce: RVB sa/nv
Design: RVB sa/nv

Zcela nová kolekce Joe je inspirována městskými a industriálními křivkami, archetypem a minimalistickou formou dýmek. S trubicí jako výchozím bodem je její design jedinečný, její tvary jsou pevné, souvislé a pravidelné. Progresivní systém se současným růstem průtoku a tepla nabízí nastavení jedním souvislým pohybem. Design od Co.Studio podtržený sloganem: «FORMA FOLLOWS FUNCTION».

Ingiro – Kolekce armatur

Výrobce: FIMA Carlo Frattini Spa; Design: FIMA Carlo Frattini Spa
Výrobce: FIMA Carlo Frattini Spa
Design: FIMA Carlo Frattini Spa

Extrémní praktičnost a velká pohybová svoboda jsou hlavními rysy kolekce venkovních armatur Ingiro: na jedné straně je jejich ergonomie navržena pro jednoduché a okamžité použití; na druhé straně umožňuje se osprchovat všude tam, kam dosáhne flexibilní hadice. A to díky přípojce vody, která není fixovaná v jedné pevné poloze. Betonová základna navíc poskytuje stabilitu v každé situaci.

Sprchový box – Koupelnový nábytek

Výrobce: Mamparas Doccia, S.L.; Design: Mamparas Doccia, S.L.
Výrobce: Mamparas Doccia, S.L.
Design: Mamparas Doccia, S.L.

Patentované designové skříňky Doccia umožňují mít uvnitř sprchového boxu organizér tím nejdiskrétnějším a nejelegantnějším způsobem, který poskytuje extra funkčnost, maximalizuje využití prostoru a integruje klasickou koupelnovou skříňku do samotné sprchy. Tyto inovativní skříňky, vodotěsné, se snadno otevíratelnými dvířky na pantech a vyrobené z hliníku s policemi Zamak, jsou dokonale integrované do našich sprchových zástěn a poskytují lehkost, design a praktičnost. K dispozici ve dvou barvách a s okny.

LALITA – Koupelnové doplňky

Výrobce: CERAMICA GLOBO SPA; Design: CERAMICA GLOBO SPA
Výrobce: CERAMICA GLOBO SPA
Design: CERAMICA GLOBO SPA

LALITA má velkorysé proporce a jemné linie, které navozují pocit ochrany, která pohladí tělo. Každodenní koupelnové rituály mytí, péče o tělo a tělesně-duševní pohodu se provádějí v uklidňující a povzbuzující atmosféře. Pro toalety kolekce Lalita jsme navrhli CLEANSTORM® splachovací systém, který je tichým a spolehlivým vírem čistoty.

OMNIRES OVO M+ – Vana a umyvadlo

Výrobce: OMNIRES sp. z o.o.; Design: OMNIRES sp. z o.o.
Výrobce: OMNIRES sp. z o.o.
Design: OMNIRES sp. z o.o.

Kolekce OVO M+, kterou navrhla Paulina Shacalis, obsahuje vany a umyvadla s minimalistickými, výraznými siluetami a dokonalými proporcemi. Pohrávání si s geometrickými tvary dalo vzniknout designu založenému na dvou půlkruzích. Organický a harmonický charakter je v souladu s principy klasické symetrie. Souprava vany a umyvadla OVO M+ je vyrobena z polského dolomitového horninového kompozitu. Produkty jsou dostupné v šesti přírodou inspirovaných barvách v matném provedení, stejně jako v lesklé a matné bílé.

Hydro In-Tank® – Klozet

Výrobce: Roca Sanitario, S.A. / Co-innovation with SIAMP; Design: Roca Sanitario, S.A. / Co-innovation with SIAMP
Výrobce: Roca Sanitario, S.A. / Co-innovation with SIAMP
Design: Roca Sanitario, S.A. / Co-innovation with SIAMP

Tento prostorově úsporný klozet In-Tank® se vyznačuje vylepšenou estetikou, snadnou údržbou a má všechny funkční prvky integrované do mísy, včetně splachovací nádržky. Inovativní extra tiché splachování Roca Rimless®Vortex a antibakteriální glazura Supraglaze® zaručují maximální hygienu a čistotu. Toto all-in-one řešení se rychle a snadno instaluje a bezespárový splachovací systém integrovaný do toalety také poskytuje extra bezpečnost proti netěsnostem.

Heritage – Vana

Výrobce: Inbani Design S.L.; Design: Patrick Norguet
Výrobce: Inbani Design S.L.
Design: Patrick Norguet

Vana Heritage vyniká svou impozantní přítomností. Byla koncipována tak, aby se stala ikonickým a výrazným předmětem v každé koupelně. Pečlivé proporce spolu s možností podepření průvzdušnou dřevěnou konstrukcí dokážou snížit vizuální váhu rozměrů a propůjčit jí pocit vznášení, který harmonicky zapadne do každého prostoru. Detail drážkování, který je přítomen u nejvýznamnějších staveb řecké architektury, umocňuje krásu vany.

Unseen Fresh – Neviditelné splachovací tlačítko

Výrobce: Tense Bvba; Design: Tense Bvba
Výrobce: Tense Bvba
Design: Tense Bvba

Unseen Fresh je integrované tlačítko pro toaletu, vyrobené na míru a plně personalizované. Povinná výbava pro každého, kdo má rád bezproblémový interiér. Technologie plně integrovaná do stěny dodává interiéru třídu a eleganci. Chybět nemusí ani denně používané splachovací tlačítko. Vaše splachovací tlačítko integrujeme do jakékoli povrchové úpravy stěny.

Přečtěte si také Nebyli jste na veletrhu ISH 2023? Prohlédněte si výrobky oceněné Design Plus. Část 2/3 Přečíst článek
 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.