logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Objevte kouzlo dřevěných fasád Techniclic®: Dokonalý vzhled a výjimečné provedení

Dřevěné fasády Techniclic vynikají čistým designem a funkčností
Dřevěné fasády Techniclic vynikají čistým designem a funkčností

Dřevěné fasády jsou oblíbeným a esteticky přitažlivým řešením pro obklad domů. Jednou z významných inovací v tomto oboru je systém skrytého uchycení Techniclic®. Dřevěné fasády Techniclic® vynikají přírodním vzhledem a skvělým provětráním. Mezi jejich přednosti patří jedinečný design a funkčnost.

Inovativní systém Techniclic® pro uchycení dřevěné fasády

Techniclic® je revoluční systém uchycení dřevěných fasádních obkladů, který umožňuje bezproblémovou a precizní montáž bez nutnosti provrtání pohledového prkna. Každé fasádní prkno je totiž na zadní straně vybaveno vyfrézovanými drážkami, které přesně zapadnou do klipů Techniclic® připevňující profil k fasádě.

Dřevěná fasádní prkna jsou vybavena drážkami pro uchycení pomocí klipů Techniclic
Dřevěná fasádní prkna jsou vybavena drážkami pro uchycení pomocí klipů Techniclic

Provětrávaná fasáda Techniclic® tak na rozdíl od tradičních dřevěných fasád není narušena viditelnými vruty, které by mohly snížit její životnost a narušit čistý vzhled.

Systém Techniclic® lze však využít i pro obklady stěn interiérů, stropů, dřevěné ploty, zábradlí a další svislé prvky, které rozdělují prostor. Jeho všestrannost dává projektantům a montážníkům široké možnosti při tvorbě designu a realizaci projektu.

Systém Techniclic® vyniká přesnou instalací a podélným navázáním prken
Systém Techniclic® vyniká přesnou instalací a podélným navázáním prken

Vysoce kvalitní dřeviny pro dlouhou životnost a jedinečný vzhled dřevěné fasády

Při výrobě dřevěných fasádních obkladů Techniclic® jsou použity pouze vysoce kvalitní a odolné evropské a tropické dřeviny s certifikátem FSC či PEFC. Mezi nabízené druhy dřeva patří exotické dřeviny jako padouk, ayous, jaya, teak unijoint a další.

Dřevěné fasádní obklady jsou dostupné až ve třech různých šířkách (60, 100 a 140 mm) v závislosti na dřevině. Tyto je možné na fasádě pro oživení vzhledu kombinovat.

Pro oživení vzhledu je možné kombinovat různé šíře prken na jedné fasádě
Pro oživení vzhledu je možné kombinovat různé šíře prken na jedné fasádě

Výhody montáže dřevěné fasády Techniclic®

Instalace dřevěné fasády pomocí systému Techniclic® je jednoduchá a precizní. Díky na milimetr přesné montáži docílíte fasády dokonalého vzhledu. Prkna jsou na koncích vybavena perem a drážkou pro přesné podélné navázání. Systém zajišťuje také optimální provětrávání fasády, což přispívá k její dlouhodobé životnosti a vylepšuje klima v budově. Montáž s využitím systému Techniclic® je navíc až čtyřikrát rychlejší než tradiční způsob montáže dřevěné fasády, což vám ušetří čas a náklady.

Další výhodou je možnost snadné výměny jednotlivých fasádních prken. Bez nutnosti demontáže většího segmentu tak můžete snadno nahradit pouze konkrétní poškozené prkno za nové a udržet tak obložení v perfektním stavu.

Dřevěné obložení Techniclic® lze instalovat horizontálně i vertikálně
Dřevěné obložení Techniclic® lze instalovat horizontálně i vertikálně

Kreativní provětrávaná fasáda dle vašich představ

Systém Techniclic® podporuje kreativitu. Dřevěný obklad lze instalovat jak horizontálně, tak vertikálně. Navíc si můžete vybrat ze tří různých šířek fasádních prken a kombinovat je na jedné ploše. Dalším zajímavým prvkem jsou mezerníky několika velikostí, které umožňují vytvořit pravidelné rozestupy mezi prkny a dodávají fasádě lehkost a vzdušnost. I mezerníky je možné na jedné fasádě střídat pro ještě originálnější vzhled.

Použití mezerníků designově obložení odlehčí a dává prostor kreativitě
Použití mezerníků designově obložení odlehčí a dává prostor kreativitě

Systém Techniclic® byl vyvinut lucemburskou společností Vetedy Group. Jeho obdobou pro stavbu dřevěných teras jsou systémy Softline® a Technideck®, umožňující montáž terasových prken bez narušení jejich povrchu. Terasová prkna jsou, stejně jako fasádní prkna, uchycena ze své spodní strany pomocí klipů. Terasový systém Technideck® zahrnuje navíc nejen dřevěná terasová prkna a uchycující klipy, ale také podpěrnou konstrukci z hliníkových kolejnic s drážkami pro nasunutí klipů Technideck® a podpůrné rektifikační terče Buzon.

Více informací na www.fasadyaterasy.cz.


FASÁDY & TERASY s.r.o.
logo FASÁDY & TERASY s.r.o.

Firma Fasády & Terasy se specializuje na dodávku a montáž teras a fasád vysoké kvality ze dřeva i wpc (dřevoplastu) a pokládku venkovní dlažby na terče Buzon. Je výhradním distributorem unikátních terasových systémů Softline® a Technideck® a fasád ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.