logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Jak si zařídit zahradu pro dokonalý venkovní ráj?


Zdroj obrázku: ArtushFoto / stock.adobe.com

Zahrada je místo, kde můžete odpočívat od každodenního shonu a užívat si klidu na čerstvém vzduchu. Pokud máte domek s dostatkem venkovního prostoru, využijte příležitost a vytvořte si zahradu podle svých představ.

Malé záhony

Ať už chcete pěstovat květiny či zeleninu, dobře uspořádané záhony přinesou zahradě pořádek. Zvažte různé typy záhonů: vyvýšené záhony jsou praktické a estetické, zatímco smíšené záhony podporují symbiózu různých rostlin. Vyberte vhodné umístění v závislosti na dostupnosti slunečního svitu.

Bazén jako centrum radovánek

Bazén poskytne osvěžení v horkých letních dnech a stane se centrem zábavy pro celou rodinu. Vybírejte od menších nadzemních bazénů, po rozsáhlejší varianty zapuštěné do země. K bazénu přidejte posezení, venkovní sedací soupravy či lehátka.

Relaxační posezení

Každá zahrada musí mít místo pro pohodové posezení. Zahradní posezení můžete využívat k odpočinku nebo jako prostor pro setkávání s rodinou a přáteli. Posezení může být z dřevěného stolu s lavicemi nebo luxusního nábytku s pohodlnými polštáři. Umístěte posezení na terasu, pergolu či do altánu pro perfektní stín a útulný prostor.

Multifunkční zahradní domek

Zahradní domek je praktický doplněk každé zahrady. Poskytuje úložný prostor pro nářadí a náčiní, což pomáhá udržet zahradu uspořádanou. Může také sloužit jako místo pro setkávání, vaše koníčky nebo úkryt pro děti. Zahradní domek může prodloužit čas strávený venku i do chladnějších měsíců, kdy poskytuje ochranu před nepříznivým počasím. Při výběru promyslete, jak velký prostor máte k dispozici a co všechno budete skladovat. Dřevěné domky mají přírodní vzhled a dobře zapadnou do zahrady. Zvažte velikost, své potřeby a funkci domku. Pro více informací o výběru domku navštivte článek zde.

Více informací

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.