logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Difúzně otevřená konstrukce DIFFUWALL ISOCELL

Mnozí projektanti a následně stavební firmy využívají certifikované difúzně otevřené systémy dřevostaveb firmy INSOWOOL. Konstrukce mají prokázanou požární odolnost.

Jedna varianta se právě staví v chatové oblasti obce Vrané nad Vltavou. V tomto případě kombinujeme fasádní dřevovláknitou izolační desku Pavatex ISOLAIR 100 mm s foukanou celulózou ISOCELL v nosné konstrukci 160 mm. Kombinace osvědčených kvalitních tepelných izolací s velkou měrnou tepelnou kapacitou je zárukou malých výdajů na tepelnou energii. Zároveň je garantem příjemných teplot v letním období, protože dostatečně brání nežádoucímu přehřívání.

Jedná se o dvoupodlažní rodinný dům. Architekt vytvořil na přání investora zajímavé řešení severní fasády. Polovina stěny je prosklená od podlahy v přízemí až po atiku na celou výšku objektu. Podlaha 2.NP je v interiéru koncipována jako terasa s výhledem na protější zalesněný svah a bude sloužit jako pracovna.

Díky absenci spojitého obvodového pláště chybí v této části konstrukce statická tuhost. Vodorovné zatížení přebírá mohutný rám v interiéru, který je ve styčnícím průvlaku a sloupů vyztužen masivními ocelovými úhelníky.

Fasáda dřevostavby bude opatřena systémovým omítkovým souvrstvím JUBIZOL DIFFU. Dnes je úvaha použít na povrchovou vrstvu JUBOGLED NIVELIN D. Tento materiál je možné záměrně zpracovat na nerovný povrch a vytvořit dojem „staré fasády“, kterou lze vidět na desítky let starých venkovních staveních.

Fotodokumentace a další podrobnější informace jsou v aktualitě na webu INSOWOOL.


 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.