logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Studentská soutěž Stavby s vůní dřeva 2021 otevřela registraci do 9. ročníku

Přihlaste svůj návrh do největší české studentské soutěže zaměřené na dřevěné stavění Stavby s vůní dřeva. Zasoutěžíte si o ceny v celkové hodnotě 200 000 Kč! Uzávěrka přihlášek je 30. června 2021.

Do soutěže se mohou hlásit studenti vyšších odborných a vysokých škol, kteří navrhují dřevěné stavby a konstrukce,“ říká o soutěži vedoucí projektu Pavla Panáčková. Můžete hlásit i své ročníkové, bakalářské nebo diplomové práce, v soutěžních dílech však musí být dřevo hlavním nosným prvkem u více než 50 % konstrukce. Návrhy přihlašujte on-line dle velikosti jejich obestavěného prostoru do kategorie malých nebo velkých staveb. Vítěze vybere odborná porota, laická veřejnost a partneři soutěže.

I letos je připraven bonus pro první soutěžící, kteří svůj návrh přihlásí do 31. května 2021. „Za odměnu získají nejen stylové dřevěné ponožky z viskózy českého buku, ale zejména zpětnou vazbu k případným formálním nedostatkům svého díla, čímž si mohou zlepšit své soutěžní vyhlídky,“ prozrazuje Pavla Panáčková.

Stanislav Polák, ředitel Nadace dřevo pro život dodává: „Těší mě, že naše úsilí podporuje většina odborných škol v Česku i na Slovensku a také partneři z lesnicko-dřevařského sektoru a státní správy. Je to pro nás signál, že v dřevu vidíme společnou budoucnost.“

Každý soutěžící získá mimo jiné roční předplatné časopisu Dřevo a stavby a pozvánku na slavnostní vyhlášení vítězů v Praze. Na vítěze poroty a veřejnosti čekají finanční odměny v celkové hodnotě 120 000 Kč, exkurze do podniků Stora Enso ČR a Kronospan Jihlava, licence k softwaru SEMA a roční předplatné časopisů Stavebnictví. Soutěž podporují Lesy ČR, s.p., Ministerstvo zemědělství a Vojenské lesy a statky ČR, s.p.


Nadace dřevo pro život
logo Nadace dřevo pro život

Posláním Nadace dřevo pro život je podporovat dřevo jako domácí obnovitelnou surovinu pro každodenní využití, a tím chránit naše neobnovitelné zdroje i pro další generace. Nadace dřevo pro život organizuje každoročně velké množství aktivit, kterými pomáhá ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.