logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Wooden Island – Prague ukazuje možnosti požární bezpečnosti dřevostaveb

Případová studie Wooden Island – Prague ukazuje současné limity a budoucí možnosti velkoobjemových dřevěných staveb s ohledem na požární předpisy.

V Česku je velmi složité postavit velkoobjemové stavby ze dřeva, ačkoliv tyto stavby prospívají zdraví a jsou šetrné k životnímu prostředí.

Této problematice se Nadace dřevo pro život věnuje již 3 roky. Projekt je konzultován s MPO i s GŘ hasičského záchranného sboru ČR a podporu mu vyjádřil i ministr zemědělství. Cílem projektu je zjednodušit výstavbu dřevostaveb s ohledem na požární předpisy, a tím vytvořit prostor pro jejich využívání v českých městech. Pro rozvoj tohoto záměru nadace hledá další partnery.

První vlaštovkou je případová studie Wooden Island – Prague (WIP, česky Dřevěný ostrov – Praha), která na studentském návrhu dřevěného objektu v centru Prahy na Těšnově ukazuje současné limity a budoucí možnosti velkoobjemových dřevěných staveb s ohledem na požární předpisy.

Autorsky se na případové studii podíleli studenti VUT v Brně Jakub Sedláček a Martin Velfl a odborníci na architekturu z Prodesi/Domesi, na požární bezpečnost staveb z ARCHaPLAN a na statiku z A2 Timber. Celý projekt je finančně podpořen společností Stora Enso ČR.

Více o projektu se dozvíte na stránkách Nadace dřevo pro život.


Nadace dřevo pro život
logo Nadace dřevo pro život

Posláním Nadace dřevo pro život je podporovat dřevo jako domácí obnovitelnou surovinu pro každodenní využití, a tím chránit naše neobnovitelné zdroje i pro další generace. Nadace dřevo pro život organizuje každoročně velké množství aktivit, kterými pomáhá ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.