logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Ochrana života i majetku – návod na správné umístění detektorů

Aby byl byt či dům opravdu bezpečný pro celou rodinu, je potřeba ho vybavit detektory, které odhalí případný únik plynů či kouře. Detektory značky RETLUX ochrání domy, byty i chalupy.

Reklama

Naše domovy jsou oázou klidu a pohody. Někdy si ale ani neuvědomíme, kolik nástrah a nebezpečí se v nich nachází. Uklidňující oheň v krbu, zapálená relaxační svíčka ale i obyčejný plynový sporák či karma, dokážou napáchat spousty škody.

Detektor RETLUX RDT 201
Detektor RETLUX RDT 201

Detektory kouře/Kouřové hlásiče ochrání majetek i životy. Od roku 2008 platí v České republice povinnost vybavit jimi nové či nově zrekonstruované objekty. Nejvíce požárů vzniká v noci, kdy je menší šance vzniklé ohnisko včas uhasit. Detektor RETLUX RDT 201 je napájen 9V baterií (signalizace docházející baterie) a spustí alarm, jakmile se do něj dostane kouř. Hlásič se montuje na střed místnosti na strop nebo do vzdálenosti minimálně 1 metr od zdi. Pokud je místnost rozdělena příčkou, je nutné instalovat detektor do každé části.

Detektor RETLUX RDT 401
Detektor RETLUX RDT 401

Detektor kouře RDT 201 zakoupíte za 239 Kč

Detektory plynu jsou zařízení, které slouží k včasnému zjištění úniku LPG (propan-butan), svítiplynu a zemního plynu. Detektor RETLUX RDT 401 je vhodný také pro GSM domovní alarm a je vybaven vestavěnou sirénou. A kam detektor správně umístit? „Obecně, snímače mají být umísťovány nad úrovní větracích otvorů a v těsné blízkosti stropu pro detekci plynů lehčích než vzduch a pod úrovní větracích otvorů a v těsné blízkosti podlahy pro detekci plynů těžších než vzduch.“, říká Jiří Gerš, produktový manažer značky RETLUX.

Detektor plynu RDT 401 zakoupíte za 599 Kč

Obr.: ukázka rozmístění detektorů plynu. Zdroj: RETLUX
Obr.: ukázka rozmístění detektorů plynu. Zdroj: RETLUX
Detektor RETLUX, typ RDT301
Detektor RETLUX, typ RDT301

Detektor pro rozpoznání úniku oxidu uhelnatého s vysokou citlivostí od značky RETLUX, typ RDT301, má LCD displej, kde se zobrazuje úroveň CO. Jednoduchým stiskem tlačítka jde provézt test přístroje. Na samotném detektoru jsou umístěny 2 diody, které signalizují alarm a nabíjení. Detektor je vybaven také automatickou diagnostikou funkce přístroje.

Detektor CO je dostupný za 599 Kč

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.