logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Chytré funkce kamerových systémů

Moderní kamerové systémy nabízejí řadu funkcí, které zvyšují účinnost střežení, pomáhají vyhodnocovat situace a včas detekovat hrozící nebezpečí.

Záznam z kamer lze sledovat přímo na záznamovém zařízení nebo dálkově. S výběrem vhodného kamerového systému je dobré poradit se s odborníky. V bezpečnostní agentuře TOP security mají s montáží, servisem i revizí kamerových systémů se speciálními funkcemi téměř 30 let zkušeností a pomohou vám vybrat kamerový systém podporující funkce, které vyžadujete.

Jaké funkce lze u kamerových systémů využívat?

Termální zobrazení

Termokamery poskytují záznam jak v noci, tak za snížených světelných podmínek jako je mlha nebo déšť.

Rozpoznávání osob

Podle daných algoritmů (např. podle rozpoznání oblečení) mohou kamerové systémy upozornit na přítomnost nežádoucích osob.

Rozpoznání počtu osob

Při zadání oblasti mohou kamerové systémy počítat osoby nacházející se v ní. Využitelnost funkce rozpoznání počtu osob je zejména na stavbách, kde se pomocí údajů z kamery dá vyhodnotit efektivita práce i pohyb zaměstnanců.

Detekce pohybu

Moderní kamery nabízejí možnost detekovat pohyb ve střeženém perimetru. Tato funkce najde své využití zejména v noci.

Rozpoznání tváří

Analýza obrazu umožňuje u pokročilých kamerových systémů detekovat tváře a jejich záznam uložit k pozdějšímu využití – například při vyhledávání konkrétní osoby a možnost sledovat, kdy se hledaná osoba na záznamu objevila.

Překročení čáry

Díky této funkci můžete vyznačit prostor, který má být hlídán. Pokud dojde k vniknutí do tohoto prostoru, kamera vás na to upozorní. Takto se dají střežit prostory, do kterých je například zakázán vstup.

Funkce mluvení

Jako preventivní prvek mohou sloužit kamery napojené na reproduktor, prostřednictvím kterého lze upozornit osoby, že se nacházejí ve střeženém prostoru a jsou monitorovány.

Inteligentní analýza obrazu

Kamerové systémy vybavené touto pokročilou funkcí máte možnost účinně vyhodnotit strategii ostrahy objektu, vysledovat typické projevy návštěvníků nebo také vyhodnotit nákupní chování zákazníků. Inteligentní analýza obrazu dokáže poskytnou informace o osob, které vešly nebo odešly z prostoru i kde se pohybovaly. Program zvládne rozlišit SPZ automobilů, rozpoznat obličeje, detekovat a sledovat různé objekty nebo vyhodnotit rizikové chování osob či projevy vandalismu.

Pokročilé kamerové systémy jsou vhodným nástrojem k rozvoji ostrahy majetku a budov. Díky speciálním funkcím se můžete zaměřit na klíčové údaje vedoucí ke zvýšení bezpečnosti.


TOP security, s.r.o.
logo TOP security, s.r.o.

Patříme mezi přední bezpečností agentury v České republice a to už od roku 1992. Veškeré služby zajišťujeme z vlastních zdrojů, proto jsme schopni vám garantovat nejvyšší kvalitu. Pracujeme chytře, systematicky, efektivně. Klientům přinášíme profesionální ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.