logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

V Liberci bouchl v panelovém domě asi plyn, jeden zraněný

Zřejmě výbuch plynu způsobil dnes časně ráno požár bytu v panelovém domě v Liberci v ulici Slovenského národního povstání.

Reklama

Zraněná je jedna žena, asi 35 lidí muselo být evakuováno. Hasiči již požár uhasili, nyní je na místě statik, aby posoudil stav domu. ČTK to řekla mluvčí hasičů Lucie Hložková.

Na místě zasahovalo pět jednotek hasičů, výbuch měli hlášený krátce po 4:15, požár po necelé půl hodině lokalizovali. Hořelo v jednom z bytů v horních patrech osmipatrového domu. "Jednu osobu jsme předali do péče záchranářů, zhruba 35 lidí bylo evakuováno, někteří pomocí výškové techniky," uvedla mluvčí. Na místě mají k dispozici evakuační autobus.

Záchranná služba měla na místě čtyři týmy, nakonec ale nebyly potřeba. "My jsme na místě měli jen jednu pacientku, která byla převezena s těžkým poraněním a napojená na plicní ventilaci na traumacentrum liberecké nemocnice," řekl ČTK mluvčí záchranné služby Michael Georgiev. Žena podle něj není vážně popálená, proto nemířila do popáleninového centra. Zranila ji exploze. Stav budovy posuzuje statik a vyšetřovatel, dodala mluvčí.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.