logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Trendy v betonu na seminářích Beton University a pozvánka na 4. ročník ve druhém pololetí

První letošní seminář Beton University na téma Moderní trendy v betonu II. – Betony pro dopravní stavby, pořádaný skupinou Českomoravský beton, se setkal s velkým zájmem z řad široké odborné veřejnosti. Ve druhém pololetí se můžete přihlásit na semináře: Moderní trendy v betonu I. – Vodotěsné betony a Moderní trendy v betonu II. – Betony pro dopravní stavby.

Zcela zaplněný konferenční sál pražského hotelu Olympik potvrdil v polovině března aktuálnost a atraktivitu zvoleného tématu, ale i stále se zvyšující povědomí o projektu Beton University, který vstoupil již do svého čtvrtého ročníku.

Odborníci z řad architektů, projektantů, zástupců stavebních firem, investorů, ale i pedagogů a studentů se v úvodní přednášce Ing. Marie Birnbaumové z Ředitelství silnic a dálnic ČR seznámili s požadavky na betony ze strany zadavatelů. Na téma navázal konkrétními příklady vlastností betonů pro dopravní stavby z nabídky skupiny Českomoravský beton Ing. Robert Coufal, Ph.D. ze společnosti TBG Metrostav. Samostatný blok patřil tématu navrhování modulu pružnosti, metodám jeho zkoušení v laboratoři i v praxi a jeho vazbě na konstrukce dopravních staveb. Závěrečná přednáška dopolední části nastínila problematiku požární ochrany v tunelových stavbách a konkrétní příklady staveb včetně betonů odolných proti požárům.

Přestávku na oběd vystřídaly v odpoledním bloku zajímavé příspěvky zástupců společností Českomoravský cement a Českomoravský štěrk věnované surovinám pro výrobu betonu pro dopravní stavby a jejich vlastnostem. Následující příspěvky představily zajímavé dopravní stavby jako je tunel Dobrovského nebo stavba nových částí pražského metra a otevřely prostor pro závěrečnou diskusi. Kromě načerpaných informací a odborných časopisů si účastníci mohli odnést také nově aktualizovanou publikaci „Příručka technologa – BETON“, kterou společnost Českomoravský beton právě vydala. Koncem března se již seminář zaměřený na dopravní stavby konal také v Ostravě, v září a říjnu se setkání se stejným zaměřením uskuteční ještě v Brně a v Plzni.

Praha 1
Praha 3
Praha 7

Vodotěsné betony

V září se zájemci mohou těšit také na druhý seminář z projektu Beton University, a to na téma Moderní trendy v betonu I. – Vodotěsné betony, který byl v loňském roce účastníky velmi pozitivně hodnocen. Seminář věnovaný problematice vodonepropustného betonu a navrhování konstrukcí z něj mohou zájemci navštívit v Jihlavě.

O Beton University

Cyklus seminářů zaměřených na trendy v oblasti betonů s názvem Beton University organizuje skupina Českomoravský beton spolu se svými dceřinými společnostmi a partnery již čtvrtým rokem. Semináře vedené předními odborníky a profesionály z oboru vždy přiblíží zvolenou problematiku, poskytnou o ní ucelené informace a přinesou poznatky pro praxi na stavbách. Semináře Beton University jsou určeny zejména architektům, projektantům, zástupcům stavebních firem, investorům, stavebním dozorům a dále studentům, pedagogům a široké odborné veřejnosti. Zároveň jsou tradičním místem setkávání odborníků a profesionálů v oboru. Semináře Beton University jsou zařazeny do akreditovaného vzdělávacího programu v projektu celoživotního vzdělávání pro členy ČKAIT a ČKA.

Termíny seminářů 4. ročníku Beton University ve druhém pololetí

logo Beton University

Moderní trendy v betonu I. – Vodotěsné betony

  • 26. 9. 2013 – Jihlava, EA Business Hotel

Moderní trendy v betonu II. – Betony pro dopravní stavby

  • 11. 9. 2013 – Brno, hotel International
  • 9. 10. 2013 – Plzeň, kongresové centrum Parkhotel

Na semináře Vás zve skupina Českomoravský beton spolu s odbornými a mediálními partnery.

Přihlásit se můžete již nyní na www.betonuniversity.cz.


Beton University
logo Beton University

Dlouhodobý vzdělávací projekt Beton University, který organizuje skupina Českomoravský beton spolu se svými dceřinými společnostmi, byl vzhledem k epidemiologické situaci v předešlých dvou letech omezen. V letošním roce jsme se rozhodli semináře opět ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.