logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Technologický leader představuje novinky – co chystá Viessmann na veletrh Aquatherm Praha 2022?

Přední výrobce plynových kotlů a tepelných čerpadel Viessmann představuje své novinky. Vynikají vysokou účinností, šetrností k životnímu prostředí, konektivitou a připraveností na budoucí paliva.

Reklama

Nejnovější výrobky představil ve studiu TZB-info Marek Bezouška, odborný referent a školitel společnosti Viessmann.

Viessmann si pro návštěvníky veletrhu Aquatherm Praha 2022 připravil nová vzduchová tepelná čerpadla s ekologickými chladivy a novou řadu plynových kotlů Vitodens. Obě zařízení, tepelná čerpadla i plynové kotle, přinášejí patentované inovace pro lepší provoz a snazší projektování a servis.

Nové plynové kotle Vitodens jsou navíc schopny spoluspalování vodíku se zemním plynem. S certifikací H2 ready je tak nová řada kotlů připravena i na paliva budoucnosti.

Kdo má od Viessmannu více zařízení, může je propojit přes platformu E3. S její pomocí je možné činnost jednotlivých zařízení nejen sledovat a ovládat, ale také koordinovat. Tepelné čerpadlo nebo plynový kotel tak mohou spolupracovat s dalšími technologiemi v domě. Platforma rovněž umožňuje vzdálený přístup a diagnostiku v případě poruchy.

Rodinu výrobků Viessmann brzy rozšíří i nový systém pro fotovoltaickou elektrárnu, který bude od příštího roku zahrnovat i bateriové úložiště. To může být vybaveno měničem (zatím jednofázovým), a nebo fungovat jako samotná baterie pro připojení ke stávající elektrárně.

Více informací k novinkám Viessmann najdete ve videu.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.