logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

V pondělí začíná Infotherma 2020. Získejte volnou vstupenku!

Máte poslední možnost zúčastnit se online hlasování a získat tak volnou vstupenku! Hlasování končí 15. ledna. Co vás dále čeká na Infothermě 2020?

Reklama

Kalkulátor cen energií TZB-info

Infotherma 2020 se blíží a redakce TZB-info u toho nebude chybět. Co pro vás letos chystáme?

Chcete-li se výstavu dostat zdarma, nabízíme Vám volnou vstupenku. Podmínkou jejího získání je hlasování v redakční anketě Top výrobky Infothermy 2020 a zadání emailu.

Zda jste dali hlas pozdějšímu vítězi soutěže, se dozvíme na začátku výstavy při zahajovací konferenci. Zde vystoupí s úvodním slovem významní hosté z ministerstev, z řad zákonodárců a představitelů kraje a města. Mimo předávání odměn soutěžícím bude i prostor pro diskuzi a dotazy k hostům konference.

Na veletrhu najdete tradičně i stánek TZB-info s poradenstvím k cenám energií a ke zdrojům tepla. Redakční stánek se nachází v druhém patře výstavy v hale NA2 pod číslem 353.

Plánek: kudy na stánek TZB-info
Plánek: kudy na stánek TZB-info

Poradenství k cenám energií

Rádi přivítáme na našem stánku zákazníky, kteří chtějí ušetřit za dodávky elektřiny nebo plynu. V poslední době obchodníci elektřinu výrazně zdražují, což zákazníci pocítí u dodávek proudu nejen pro topení, ale i pro svícení. Ceny plynu jsou sice stabilní, ale díky nízkým cenám na burze lze i na dodávce této komodity výrazně ušetřit. Přijďte se poradit, prodiskutovat problematiku, na trhu se objevilo více než kdy jindy nových, atraktivních nabídek. Trápí Vás nechtěná účast v podvodných aukcích? Poradíme Vám, jak z toho ven.

Další podněty pro otázky můžete hledat v naší oblasti Ceny energií a samozřejmě v Kalkulátoru cen elektřiny a plynu TZB-info.

Doprovodný program v režii TZB-info

Stěžejním tématem posledních několika let je nahrazení starých zdrojů vytápění, které jsou nevyhovující z hlediska kvality ovzduší, moderními zdroji. Redakce TZB-info k tématu výměny kotlů připravila samostatnou informační stránku a na Infothermě 2020 můžete zdarma navštívit i seminář nazvaný Výměny kotlů, povinnosti, alternativy, který se uskuteční ve středu 22. ledna od 10 hodin v konferenčním sále výstaviště.

Základem pro smysluplnou modernizaci vytápění, pro žádost o jakoukoliv dotaci podporující snížení spotřeby energií a úsporu nákladů v domě by měla být alespoň přehledná znalost technických řešení systémů TZB v budovách, možnost jejich kombinací, výhody a nevýhody konkrétních řešení. Základní informace ve vztahu k využití pevných paliv, jak uhlí, tak dřeva a pelet, zemního plynu, elektřiny formou tepelných čerpadel se dozvíte na semináři TZB-info.

Témata semináře TZB-info:

  • Téma Výměny kotlů na TZB-info
  • Ekonomika plynové kotelny jako alternativy k pevným palivům
  • Kontroly kotlů – registr kontrolorů
  • Výměna kotlů a komíny
  • Kontroly kotlů – registrace protokolů
  • Tepelná čerpadla a hluk
  • Kombinace peletového kotle s tepelným čerpadlem

Související informace k domácímu vytápění, chlazení a dalším úsporám energií přinese o den dříve i seminář Cechu topenářů a instalatérů ČR. Koná se v úterý 21. ledna 2020 od 10:00. Jeho tématem bude:

  • Využití šedých odpadních vod
  • Vnitřní kanalizace – správná instalace potrubí
  • Tepelná čerpadla v teorii a praxi
  • Velkoplošné systémy, vytápění, chlazení, stěnové a stropní vytápění
  • Energetická náročnost budov v roce 2020 z pohledu stavebníka

Jde o v současnosti velmi diskutované problematiky na nejrůznějších fórech, kdy konečným cílem je stavět zcela soběstačné domy. Plná soběstačnost je pro většinu stavebníků zatím jen vizí, ale již dnes pro ni lze vhodnou koncepcí domů a zařízení TZB otevírat dveře.

Kompletní odborný doprovodný program

Kompletní odborný doprovodný program výstavy Infotherma zahrnuje i mnoho dalších přednášek garantovaných jak odbornými organizacemi, asociacemi, Vysokou školou báňskou – TÚ, tak firmami působícími v oboru.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.